Novosti

Nagrada najmoćnijim ženama u biznisu

20151203_133617_resized - Copy.jpg

U sklopu konferencije „Žene u biznisu“ Lider je tradicionalno predstavio listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa

„Već godinama se kao najmoćnija žena u Hrvatskom biznisu nameće Ljerka Puljić pa smo se dogovorili s njom da ove godine bude van konkurencije i dobije posebno priznanje za desetu obljetnicu bivanja na vrhu naše liste“ – istaknula je Manuela Tašler, zamjenica glavnog urednika Lidera na samom početku dodjele.

Tako je posebno priznanje primila Ljerka Puljić, članica Nadzornog odbora Agrokora, nakon što je deset godina nosila titulu najmoćnije žene hrvatskog biznisa. Tom prigodom je izjavila: „Pohvalila bih ovu inicijativu tjednika Lider koja služi pozitivnoj afirmaciji žena u biznisu kao priznanje i način da raspoznamo one koje u poslu daju sve i koje su u tome uspješne. Želim da buduće dobitnice štikle nagradu shvate kao poticaj za daljnji rad i priznanje koje su zaslužile.“- poručila je Puljić koja je postala i predsjednicom organizacijskog odbora konferencije Žene u biznisu, a ujedno se nalazi i na prvom mjestu popisa 100 najmoćnijih članica nadzornog odbora.

Iva Balent, izvršna direktorica korporativnog marketinga Agrokora, ove godine zauzela je visoko treće mjesto na popisu najmoćnijih poslovnih žena. Ovime je ostvarila pomak od 3 mjesta u odnosu na prošlu godinu čime je prepoznato njezino upravljanje jednim od najuspješnijih i najkreativnijih marketinških timova u Hrvatskoj.

Na posebnom popisu 150 najmoćnijih članica upravnih odbora prvo mjesto zauzela je Piruška Canjuga, Izvršna potpredsjednica za poslovanje i poslovni razvoj.

Najmoćnija žena u hrvatskom biznisu za 2015. je predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević, a na listi se nalaze i: 
Članice uprave: Irena Jendriš - PIK Vrbovec, Spomenka Bilić - Mercator-H, Ljiljana Malić - Belje, Katarina Fratrić - Jamnica, Ankica Slobodanac - Ledo, Zdenka Majcan - Roto Dinamic, Vesna Kovačević - Zvijezda
Članice Nadzornih odbora: Ljerka Puljić – Agrokor, Gordana Horvat – Konzum, Tatjana Rukavina – Agrokor, Erika Zgrablić - Tisak, Marica Mirković – Belje, Marica Guina Torres Dujisin – Ledo, Manuela Ćelić Marušić - Zvijezda