Novosti

Nagrađena vina i maslinovo ulje Agrolagune

U organizaciji Splitskog sajma i ove je godine od 01-05.03.2006. održan sajam "GAST 2006" u sklopu kojeg je održano ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića.

Komisija za ocjenjivanje, sastavljena od eminentnih enologa iz cijele Hrvatske i inozemstva, ocijenila je ukupno 498 uzoraka vina i jakih alkoholnih pića, a vina Agrolagune su u takvoj iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila tri srebrne diplome i to za Muškat žuti, berba 2005, Merlot, berba 2004. i Malvaziju, berba 2004.

Nagrađena vina na tržište izlaze u travnju ove godine u sklopu nove ekskluzivne linije proizvoda "Festigia" koja će upotpuniti dosadašnju ponudu vina pod brandom "Laguna Histria", te će se moći naći u svim renomiranim domaćim vinotekama i restoranima.

Na istom sajmu održano je i ocjenjivanje maslinovog ulja te je prema odluci ocjenjivačke komisije Agrolaguna osvojila dvije zlatne diplome za sortna ekstra djevičanska maslinova ulja pendolino i ascolana, te srebrne diplome za ulje sorte pischoline i za mješavinu ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje se pod brandom "Laguna Histria" može kupiti u svim Konzumovim prodavaonicama.

Pored toga, na nedavno održanoj ll. Međunarodnoj manifestaciji maslinovog ulja "Maslina 2006" u Splitu, koju organizira Savez maslinara i uljara Splitsko dalmatinske županije, ekstra djevičansko maslinovo ulje "Laguna Histria" osvojilo je također brojne medalje od kojih čak tri zlatne.