Novosti

Najavljene nove Agrolagunine investicije

Stancija-Špin.jpg

Predstavljena Vina Laguna, sirevi Sir Laguna i ulja Ol Istria, proizvodi nagrađeni na brojnim svjetskim natjecanjima

U Agrolaguninoj stanciji Špin predstavljen je uspješan lanac proizvodnje hrane i vina, koji je od ulaska u sastav Agrokor koncerna dodatno unaprijedio gospodarsko lice toga dijela Istre. Prezentaciju je vodio Goran Kramarić, direktor Agrolagune, zajedno sa svojim suradnicima.

„Danas je Agrolaguna vodeća poljoprivredna tvrtka u Istri, čije poslovanje uključuje vinogradarstvo, maslinarstvo i stočarstvo. Svi proizvodi Agrolagune regionalno su iznimno poznate i kvalitetne robne marke. Dosada je Agrokor u razvoj Agrolagune investirao 220 milijuna kuna, najviše u nove vinograde i maslinike te u najsuvremeniju opremu, kao preduvjete za proizvodnju vrhunskih proizvoda. Dosada je najviše uloženo u vinarstvo, što uključuje ulaganje u vinograde, tehnologiju i mehanizaciju, tehniku i tehnologiju u podrumu, kadrove te marketinška ulaganja u vinogradarsku cestu i kušaonu. Druge značajne investicije bile su za otvorenje nove sirane na Stanciji Špin i za otvorenje uljare.“ rekao je tom prilikom direktor Agrolagune Goran Kramarić te naglasio: „Agrolaguna u narednom periodu nastavlja s investicijskim ciklusom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, koji će omogućiti daljnji razvoj tvrtke i fokus na proizvodnju iznimno kvalitetnih brendova vina, maslinovog ulja i sira kroz pomlađivanje vinograda i nabavu laboratorijske opreme. Planira se i nabava tankova za vino. Uložit će se i u opremanje uljare i kupnju pročistača.“

Suzana Diklić, rukovoditeljica marketinga, naglasila je da je kompanija prepoznatljiva po inovativnim i visoko kvalitetnim proizvodima, koji su ove godine nagrađeni brojnim prestižnim međunarodnim nagradama i priznanjima. Izdvojila je tako pet Decanterovih i pet zlatnih medalja Mundus Vini za Vina Laguna te ujedno istaknula i brojna priznanja i medalje koje su ekstra djevičanska maslinova ulja Ol Istria osvojila na natjecanjima New York International Competition, Terra Olivo Izrael i Sial Canada. Brojne nagrade su osvojili i sirevi Sir Laguna, a kao najvažnije izdvojila je nagrade na World Cheese Awards u Londonu, Global Cheese Award Frome i The Nantwich Cheese Show.