Novosti

Ne može bez izazova u poslu ni sportu pa se bavi penjanjem, veslanjem i plesanjem

Damir Rakocija 2.jpg

Damir Rakocija, regionalni voditelj Leda za ključne kupce regije Dalmacija u kompaniji Ledo na slici drugi s lijeva

Tvrdi da mu je upravo bavljenje sportom pomoglo u mnogim poslovnim izazovima. Damir Rakocija, regionalni voditelj Leda za ključne kupce regije Dalmacija, bavi se s nekoliko sportova i to više nego uspješno. U nekim klubovima je član dulje nego što je zaposlenik Leda u kojem radi od 1998. godine.

Damir Rakocija jedan je od osnivača prvog Sportskog penjačkog kluba Marulianus, koji je osnovan 1992. godine.

Deset godine ranije upisao se u veslački klub Mornar te osvojio trofej juniorskog prvaka bivše Jugoslavije. Danas je aktivan član njihovih veterana, a njegov sin Marko uspješno slijedi očeve korake. Student geodezije prošlu je godinu zaključio kao seniorski prvak Hrvatske u četvercu. “U toj utrci pobijedio je olimpijskog pobjednika Sinkovića”, ponosi se Damir Rakocija.

Iako je zaokupljen poslovnim i sportskim obvezama, ipak mu ostaje vremena i za plesanje. Veteran je KUD-a Jedinstvo, najtrofejnijeg hrvatskog folklornog ansambla s kojim je osvojio niz nagrada, a proputovali su pola svijeta, od Francuske, Danske i Britanije do Južne Afrike.

“Odgovornost, organiziranost i pobjednički mentalitet koji me pratio kroz sportsku karijeru pragmatično sam prenio i na poslovne aspekte života. Najponosniji sam što sam uspio svoju ljubav prema sportu i zdravom životu prenijeti na svoju djecu”, kaže Damir Rakocija.