Novosti

Nogometni klub Jamnica – Pisarovina

nk_jamnica1.jpg

1975. godine osnovano je Sportsko društvo  Jamnička Kiselica. Jedna od sekcija društva bila je i nogometna ekipa koja je te godine prvi puta zaigrala u nogometnoj ligi ondašnje općine Jastrebarsko. Godinu dana kasnije, točnije u devetom mjesecu 1976. godine održana je Osnivačka skupština Nogometnog kluba. Osnivači Kluba bili su Ivan Mioković , Tomica Kovačić, Josip Lažnjak, Vlado Mikša, Stjepan Stupljanec i još nekolicina, sve zaposlenici ondašnje Jamnice. Ta veza zaposlenika i kluba traje do dana današnjeg, uvijek su glavninu igrača i vodstvo kluba činili zaposlenici Jamnice, pa njihova djeca i tako svih ovih 40 godina .

 

NK Jamnička Kiselica 1975. na igralištu u Mladini…..S lijeva: Juraj Turković, Stjepan Radinić, Tomo Mikša,  Juraj Vuksan, Ivica Karas, Tomo Grebenić, Slavko Tatar-Gringo, Janko Šoški, Marko Britvec, Tomica Kovačić, Ivan Mioković, Ante Markulin, Vilko Neznanović, Tomo Blažina, Ivica Krpan

Klub djeluje na području Nogometnog saveza Zagrebačke županije i do sada je osvojio ukupno 20 pobjedničkih trofeja i pet  trofeja za fair-play ekipu, od kojih posebno izdvajamo: 

Prvi osvojeni naslov: sezona 1979/80. Dvostruka kruna u Pisarovini. 

2004/05      Sezona za pamćenje…. Prvaci i osvajači Kup-a bez izgubljenog boda!!!….

Sezona 2006/07  Seniori su osvojili 1. mjesto u Prvoj Županijskoj nogometna liga i ostvarili plasman u Jedinstvenu županijsku ligu u kojoj se i danas  natječu

2002. godine u klubu je osnovana nogometna škola za djecu i mladež u  kategorijama: prstići, limaći , mlađi i stariji pioniri, te kadeti i juniori.. Igrajući u raznim ligama i cup takmičenjima na području Županije mlađe kategorije su osvojile ukupno 13 pobjedničkih trofeja.

Svih ovih 40-tak godina nogometni klub je usko povezan sa Jamničkom Kiselicom, danas  Jamnica d.d., te i ovim putem hvala  na razumijevanju i  pomoći u svakom obliku, i financijski, i logistički i marketinški.

„U klubu trenutno aktivno trenira 80-ak igrača u dobi od 8 do 18  godina s kojima rade četiri trenera u dobnim kategorijama limača, mlađih i starijih pionira te juniora. Vizija kluba je da mladež mora biti temelj nogometnog kluba. Zadali smo si cilj da u narednih godinu dana pokušamo privući još 30-ak djece čime bi kompletirali sve uzrasne kategorije. Temelj kluba su djeca, dok je seniorska momčad samo odraz tog rada. Nadam se da ćemo i dalje napredovati i rasti kao klub čime bi privukli i mladež iz susjednih općina i mjesta.'', rekao je predsjednik  kluba, Damir Krpan.

Plasman u Jedinstvenu županijsku ligu: sezona 2006/07.