Novosti

Nova investicija u Belje

Investicija vrijedna 15 milijuna kuna u Tvornicu mliječnih proizvoda u Belom Manastiru

Danas je u rad puštena nova linija za punjenje ABC sira u prostorima Tvornice mliječnih proizvoda Belje u Belom Manastiru. Novu liniju, smještenu unutar jednog od najvažnijih proizvodnih pogona u sustavu Belje, u rad je pustio gospodin Krešimir Bubalo, župan Osječko-baranjske županije, u prisutnosti gospodina Davorina Bubalovića, gradonačelnika Belog Manastira, domaćina iz Belja i Agrokora te predstavnika političkog i društvenog života županije i grada Belog Manastira.

Ova investicija vrijedna je 15 milijuna kuna i samo je još jedna u nizu započetih investicija u modernizaciju poslovanja sustava Belje. Spomenuta sredstva odnose se na nabavku nove linije, rekonstrukciju objekta, razvoj novih okusa te izradu i promociju novog dizajna ambalaže.

Tijekom 2006. planira se i razvoj novih proizvoda, povećanje opsega proizvodnje i investicije u novu opremu kako bi Tvornica mliječnih proizvoda izrasla u najsuvremeniju tvornicu u skladu s europskim standardima. Slijedom tog opredjeljenja, i nova linija za punjenje njemačkog dobavljača Waldner najsuvremenija je oprema za punjenje krem sireva s kapacitetom punjenja od 2 t na sat.

Novost pri punjenju ABC-a je i vrhunski DMA tunel za hlađenje koji znatno skraćuje vrijeme od proizvodnje do isporuke kako bi se očuvala kvaliteta i prirodna svojstva, ABC se puni pri temperaturi od 65°C , a nakon prolaska kroz tunel za hlađenje u trajanju od 50 minuta temperatura ABC-a se spušta na 14°C.

Tvornica ima sirovinsku bazu u cijeloj Baranji, kako s Beljskih farmi tako i od 300 privatnih kooperanata. Na taj način kontrolira se kvaliteta sirovine i sljedivost ukupne proizvodnje koja u konačnici daje vrhunski proizvod s regionalnim obilježjem. Kao takav, sirni će namaz ABC u budućnosti biti jedan od glavnih izvoznih proizvoda Belja.

U toku veljače na tržište izlazi cijela linija ABC svježeg krem sira u novom izdanju. ABC je potpuno prirodan proizvod koji nastaje posebnim tehnološkim postupkom, a jedini su mu sastojci mlijeko, vrhnje i sol. Novi dizajn naglašava svježinu i prirodnost proizvoda, a novost u pakiranju je poklopac koji povećava funkcionalnost proizvoda. Prateći trendove na tržištu sirnih namaza, mliječni okus ABC-a obogaćen je novim okusima čime je stvorena paleta ABC-a s dodacima šunke, paprike, povrća, vlasca i hrena.

Ulaskom Agrokora u vlasništvo Belja prodaja se tijekom 2005. godine povećala za 43% i pokrenuti su mnogi razvojni projekti.