Novosti

Novi direktor Vupika

Po održanoj Skupštini društva i sjednici Nadzornog odbora formirana je nova Uprava društva Vupik d.d., koju predstavlja g. Krešimir Kuterovac kao novi direktor društva.

Novi direktor VupikaG. Kuterovac rođen je 1966. godine u Slavonskom Brodu. Zvanje diplomiranog inženjera poljoprivrede stječe 1990. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, na kojem trenutno završava i poslijediplomski znanstveni studij. Sudjelovanje pri brojnim stručnim te znanstvenim edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu rezultira daljnjom naobrazbom u području biotehnologije. Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu godine 2008. završava program Korporativnog upravljanja za članove nadzornih odbora. Voditelj je brojnih projekata te autor velikog broja stručnih i znanstvenih radova.

Svoju profesionalnu karijeru započinje 1990. godine u tvrtki Klas, Nova Gradiška, na radnom mjestu pripravnika u TSH, a poslijevoditelja stočarske proizvodnje u kooperaciji. Godine 1993. prelazi u Mljekaru Slavija, Staro Petrovo Selo, na poziciju tehnologa u preradi mlijeka, odnosno voditelja proizvodnje. Ravnateljem ustanove Hrvatski stočarski centar postaje 2001. godine, dok 2005. prelazi u Agrokor d.d. na funkciju izvršnog direktora za stočarsku proizvodnju. Državnim tajnikom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja imenovan je 2008. godine. U tvrtku Belje d.d. prelazi 2009. godine gdje preuzima funkciju člana Uprave zaduženog za stočarstvo.