Novosti

Obilježena 90. obljetnica osnutka Zvijezde

Danas je u prostoru upravne zgrade Zvijezde obilježena 90. obljetnica osnutka kompanije. Svečanosti je, uz domaćina direktora Društva g. Maria Scherra te predstavnike medija, prisustvovao i gospodin Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna. Kroz kratak program goste je vodio gospodin Oliver Mlakar, a kroz gastronomsku reviju za ovu prigodu osmišljenih jela njihovi autori - gospođa Ana Ugarković i gospodin Rene Bakalović.

Zvijezdin 90. rođendan obilježen je promjenom vizualnog identiteta Zvijezdinih brandova. Na tržište su tako izašli dobro poznati Zvijezdini proizvodi - ulja, margarini i majoneze - u modernoj, redizajniranoj ambalaži. Razvoj novih proizvoda važno je uporište za daljnji uspješni razvoj kompanije. Zvijezda je s uspjehom lansirala niz novih proizvoda koji, svaki za sebe, snažno podržavaju pripadajuću marku. Tako je tržištu ponuđeno i novo ulje Mediteran - mješavina maslinovog i suncokretovog ulja, a specifične potrebe za funkcionalnom hranom rezultirale su i razvojem branda, Omegola, čime je Omega 3 uvedena u svakodnevnu prehranu Zvijezdinih potrošača. Obljetnička godina obilježena je i posebnim atraktivnim nagradama za vjerne Zvijezdine potrošače u vidu dodatnih gratis pakiranja.

Zvijezda nastavlja i s modernizacijom tehnologije, kojom će i dalje pratiti najnovija tehnološka dostignuća s ciljem unapređenja kvalitete i asortimana. Tako je, u skladu s razvojnom strategijom kompanije, prošloga tjedna, između ostaloga, s jednom od najrenomiranijih tvrtki iz te branše potpisan i Ugovor za modernizaciju rafinerije i dijela proizvodnje biljnih masti vrijedan preko 26 milijuna kuna. Zvijezda kao društveno odgovorna kompanija i u skladu sa svojom politikom zaštite okoliša pred realizacijom je velikog projekta kvalitetnijeg pročišćavanja otpadnih voda.

Poslovanje dugo 9 desetljeća Zvijezda uspješno nastavlja i ove godine. U prvih šest mjeseci 2006. godine Zvijezda je prodala ukupno 34.400 tona proizvoda, što je povećanje ukupne prodaje od 7,7% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te ostvarila 8,5% veći prihod nego godinu prije.

Tijekom 2006. godine posebna je pažnja i dalje usmjerena na izvozna tržišta. Izvoz bilježi odlične rezultate i pokazuje znatan rast u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno je izvezeno preko 7.500 tona proizvoda, odnosno 10% više nego lani, pri čemu su otvorena i nova tržišta EU. Kvalitetom proizvoda, snagom marki, učinkovitom prodajom i distribucijom i marketinškom podrškom Zvijezda u svim svojim grupama proizvoda održava neupitan liderski položaj na domaćem i regionalnom tržištu.