Novosti

Odabrani projekti za nastavak velike humanitarne kampanje Jane

540x360_1427895049Odabrani_projekti_2015.jpg

Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba, Konjički klub Eohippus iz Vinkovaca, Osnovna škola Stjepan Ilijašević iz Oriovca te Udruga mladih Re-Volt, Delnice projekti su za koje će se prikupljati donacije u sklopu humanitarne kampanje Jana „Voda s porukom“ za 2015. godinu.

Članovi žirija, kojeg čine pjevačica i voditeljica Sanja Doležal, književnik i voditelj Bruno Šimleša, lifecoach trenerica po metodi Louise Hay Ornela Šare te Iva Balent, direktorica marketinga koncerna Agrokor i Latica Ivanišević, rukovoditeljica brand menadžmenta u Jamnici su se rado odazvali pozivu za sudjelovanjem u odabiru najboljih od više od 150 pristiglih projekata.

Među zanimljivim i vrijednim projektima izabrani su oni za koje se smatra da svojom kvalitetom i vizijom mogu zadovoljiti sve tražene kriterije. Tako će :

  • volonterski Konjički klub Eohippus iz Vinkovca svojim projektom „Ploveći na leđima konja“ uz pomoć donacije doprinijeti razvoju djece s posebnim potrebama. Jahanje konja povećava im pokretljivost zglobova, smanjuje spazam mišića te ujedno povećava socijalizaciju i smanjuje izoliranost, čime se u konačnici povećava kvaliteta njihova života.
  • OŠ Dr. Stjepan Ilijašević iz Oriovca projektom „ Zdravlje dolazi s hranom“ usmjeriti djecu na edukaciju o važnosti zdrave prehrane djece školske dobi, doprinoseći na taj način postavljanju zdravih temelja za razvoj djece.
  • Brinući o prirodi i čistoći okoliša te važnosti vode Udruga mladih  Re-Volt iz Delnica prikupljanjem virtualnih kapljica za projekt „Potok naše mladosti“ doprinijet će očuvanju prirode i prirodnih izvora pitke vode, a uređenjem okoliša osigurat će se dodatan prostor za ugodan boravak u prirodi.
  • Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba projektom „Prvi koraci su najvažniji“  biti usmjeren na pomoć slijepim i slabovidnim osobama te doprinositi unapređenju i razvoju programa socijalizacije pasa pomagača.

O samoj realizaciji pojedinog projekta i ove će godine odlučivati građani, odnosno svi oni koji na web stranici www.vodasporukom.com poklone svoje kapljice projektu koji im se sviđa. Već danas počinje prikupljanje kapljica za prvi od četiri odabrana projekta, i to za Centar za rehabilitaciju Silver iz Zagreba. 

Humanitarna kampanja Jana „Voda s porukom“ traje već treću godinu zaredom, a u ovogodišnjem natječaju, koji je trajao od 20. veljače do 20. ožujka, bile su određene četiri kategorije za koje su se mogli prijaviti projekti i to: Volonteri, Radionice osobnog razvoja, Ekološka osviještenost te Socijalizatori. Pravo na prijavu imali su svi koji su vjerovali da imaju kvalitetan projekt i za koji su smatrali da će se uklopiti pod egidu „Mijenjam sebe, mijenjam svijet“.