Novosti

Odobrena prodaja Ville Castello

U kolovozu je započeo proces prodaje Ville Castello s posjedom koji se nalazi u Medveji, općina Lovran, a u vlasništvu Agrokora je od 1999. godine. Radi se o nekretnini koja nije neophodna za Agrokorovo poslovanje te za čiju je prodaju angažiran Croatia Sotheby's International Realty, hrvatska franšiza Sotheby's International Realty, vodeće globalne tvrtke za posredovanje u prodaji nekretnina. Tražena cijena Vile Castelo bila je 7 milijuna eura (bez PDV-a). U procesu prodaje ova je nekretnina uz veliki interes kupaca postigla najvišu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura (plus pripadajući porez), koja je zaprimljena od strane slovačkog investitora. 

Proces prodaje odvijao se u dvije faze. U prvoj fazi zaprimljeno je šest indikativnih ponuda od raznih međunarodnih investitora za koje je osiguran obilazak nekretnine. Druga  faza  uključivala je predaju obvezujuće ponude s rokom isteka do 16. listopada 2017. godine, u kojoj su nakon daljnjih pregovora s potencijalnim kupcima zaprimljene dvije finalne obvezujuće ponude. Dostava obvezujućih ponuda je uključivala i uplatu od 10% tražene cijene i parafiranje Ugovora o prodaji. 

Izvanredna uprava je na današnjoj sjednici od Privremenog vjerovničkog dobila odobrenje za provođenje ugovora o kupoprodaji nekretnine Ville Castello u Medveji, za neto kupoprodajnu cijenu od 8 milijuna i 115 tisuća eura, uvećanu za pripadajući porez. 

Istovremeno, obustavljen je proces prodaje pokretnina u vlasništvu Agrokora - jahte  i helikoptera, koji su za razliku od Ville Castello opterećeni založnim pravima. Kako su obje pokretnine opterećene založnim pravom u korist Addiko banke, a pravni timovi nisu uspjeli pronaći za banku prihvatljivo rješenje o prebacivanju zaloga na sredstva ostvarena prodajom, procesi prodaje ovih pokretnina morali su biti zaustavljeni. Proces prodaje moći će ponovo biti pokrenut po postizanju nagodbe.