Novosti

Održana druga konferencija maloprodaje Mercator-S

U konferencijskoj dvorani Master centra u zdanju Novosadskog sajma, održana je druga zajednička konferencija maloprodaje kompanije Mercator-S na kojoj je sudjelovalo više od 300 IDEA poslovođa i 37 menadžera Roda maloprodajnih objekata kompanije, ali i predstavnici svih drugih poslovnih područja te kompanija iz regije.

Luka Saraf, izvršni direktor poslovnog područja maloprodaje, investicija i razvoja mreže i domaćin konferencije, prilikom otvaranja ovog skupa posebno je naglasio da je maloprodajna mreža uspješno konsolidirana i da svi trebaju biti ponosni na obavljeni posao. Posebno je naglasio i to da je pred kompanijom vrlo važan period i da se nada da će zaposlenici i nakon njega biti jednako ponosni kao na dosadašnje rezultate. 

Nakon cjelodnevnog druženja i brojnih predavanja koja su održana na temu ostvarenih rezultata i perioda koji slijedi, došao je i trenutak da se među više od 300 vrhunskih poslovođa i 37 menadžera, odaberu oni najbolji. Prema definiranim kriterijima odabrano je 11 najboljih poslovođa i menadžera, ali i najbolji maloprodajni objekt - Mercator hipermarket Beograd čiji je menadžer Anica Janićijević nagrađena putovanjem za 2 osobe, a svi zaposleni u tom objektu dobili su poklon vaučer. Po prvi put na konferenciji maloprodaje kompanije izabran je i najbolji Vođa prodajnog područja, a ovo priznanje osvojio je Žarko Stanimirović

Na kraju konferencije Aleksandar Seratlić, direktor društva Mercator-S je rekao da maloprodajna mreža predstavlja najsnažniji dio Mercator-S sistema i da je ponosan na kolege koje su u tom području pokazali da imaju sposobnosti biti integratori i da su spremni da tu atmosferu i takav pristup poslu prenesu i na ostale kolege u cijeloj kompaniji.