Novosti

Održana osma sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora

Danas je u prostorijama Agrokora održana osma sjednica Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora d.d. Dnevni red ove sjednice uključio je prezentaciju Konsolidiranog revidiranog financijskog izvješća za Agrokor Grupu za 2016. i revidirano financijsko izvješće za Agrokor d.d. za 2016.godinu od strane izvanredne uprave i PwC Hrvatska. Tom prigodom predstavnici PwC-a su također predstavili nalaze i mišljenje revizora članovima Privremenog vjerovničkog vijeća. Pojedinačna financijska izvješća za pojedine kompanije iz Agrokor Grupe koja su bila predmet revizije svim članovima Privremenog vjerovničkog vijeća dostavljena su prethodno na uvid. Na takav način su svi članovi vijeća, prije javne objave detaljno upoznati sa nalazima revizije za Agrokorove kompanije, kao i sa Konsolidiranim revidiranim financijskim izvješćem za Agrokor Grupu za 2016. te revidiranim financijskim izvješćem za Agrokor d.d. za 2016.godinu. 

Današnjoj sjednici Privremenog vjerovničkog vijeća prisustvovali su gospođa Marica Vidaković kao predstavnica skupine vjerovnika «veliki dobavljači», gospodin Mato Brlošić kao predstavnik skupine vjerovnika «mali dobavljači» te predstavnici Knighthead Capital Management, LLC kao predstavnici skupine vjerovnika «imatelji obveznica», predstavnici Sberbank of Russia kao predstavnici skupine vjerovnika «neosigurani vjerovnici» i predstavnici Zagrebačke banke d.d. kao predstavnika skupine vjerovnika «osigurani vjerovnici», uz Antu Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora te Johna Gasparca, predsjednika Uprave PwC Hrvatska.

Javna objava rezultata konsolidiranog revidiranog financijskog izvješća za Agrokor Grupu za 2016. i revidirano financijsko izvješće za Agrokor d.d. za 2016.godinu predviđeno je za 15.30 sati u sklopu konferencije za medije izvanredne uprave.