Novosti

Olimpijac u olimpijskoj godini

O tome kako je biti vrhunski sportaš, Olimpijac u olimpijskoj godini i krasiti se mnogim važnim nagradama i medaljama možete pročitati u intervjuu s Tihomirom Frankovićem, prodajnim predstavnikom Jamnice iz PC Split.

Tihomir je u drugom planu na fotografiji

Tihomire, recite nam nešto o sebi.

Imam 45 godina, živim u Splitu, oženjen, dvoje djece. Kćer ima 11, a sin 8 godina. Radim u Jamnici na mjestu prodajnog predstavnika, u svibnju će biti punih petnaest godina.

Prije nego sam se zaposlio u našoj kompaniji, imao sam za sobom petnaest godina sportske karijere u veslanju.

Na kojim ste sve velikim natjecanjima sudjelovali i kako ste se na njima plasirali?

Dva puta sam nastupio na Olimpijskim igrama, Atlanta 1996. i Sydney 2000., nastupio sam na šest svjetskih prvenstava, dva puta na Mediteranskim igarama, Langoudec-Roussilionu 1993. i Bariju 1997. Od medalja sam osvojio brončanu medalju u osmercu na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000., svjetsko zlato u dvojcu sa kormilarom u Indianapolisu 1994., te srebro i broncu na Mediteranskim igrama.

Ovako veliki sportski uspjesi sigurno nose i neke nagrade. Recite nam nešto o njima.

Najvišu godišnju sportsku nagradu Franjo Bučar dobio sam 1994.,1998. i 2000. godine. Najboljim Sportašem Hrvatske, članom momčadi, u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog olimpijskog odbora proglašen sam 1994. i 2000. godine.

Tihomir stoji drugi s lijeva

A što nakon sportske karijere?

Nakon prestanka sportske karijere 2001. godine zaposlio sam se u Jamnici. Znakovito je, i meni osobito drago, što je Jamnica već tada imala reklamne kampanje sa sportašima. Tada su to bili Janica i Ivica u skijanju, poslije rukometna reprezentacija itd. Podrška sportu čini jednu lijepu priču između nas sportaša i Jamnice kao kompanije, koja bi uvijek morala postojati i na koju sam posebno ponosan. Jamnica je i ove godine podržala sportaše kroz Olimpijski odbor, a posebno sam sretan što su to ove godine baš veslači.

Hvala Tihomiru na razgovoru, a posebno hvala zbog velikog doprinosa hrvatskom sportu.