Novosti

Osnažena Uprava Agrokora

Današnjom odlukom Nadzornog odbora, Uprava Agrokora osnažena je s dva nova člana.

S datumom 1. ožujka 2008. gospodin Damir Kuštrak preuzet će funkciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za izvozna tržišta, a gospodin Ivan Crnjac dosadašnji izvršni direktor u strategiji funkciju izvršnog potpredsjednika za strategiju, spajanja i preuzimanja.

Osnažena Uprava AgrokoraDamir Kuštrak rođen je 1956. godine u Koprivnici. Zvanje diplomiranog inženjera građevine stekao je na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a titulu magistra obranio je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesionalnu karijeru g. Kuštrak započeo je kao suradnik na projektima u Convest Inženjeringu u Zagrebu u razdoblju od 1983. do 1985. godine. U razdoblju od 1985. do 1990. godine radi kao suradnik na Institutu za mehanizaciju, tehnologiju i graditeljstvo u poljoprivredi, a potom kao asistent na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u periodu od 1990. do 1994. godine. U razdoblju od 1994. do 2000. godine na poziciji je starijeg izvršnog potpredsjednika za operacije i marketing u Agrokoru. U razdoblju od 15. veljače 2000. do 15. prosinca 2003. godine član je Vlade Republike Hrvatske, obnašajući ulogu zamjenika ministra financija. Od godine 2004. predsjednik je Uprave Medike te aktualni predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca.

Osnažena Uprava AgrokoraIvan Crnjac rođen je 1977. godine u Zagrebu. Zvanje diplomiranog ekonomista stekao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a titulu MBA na IEDC Bled School of Management. Karijeru je započeo u CAIB-u gdje je radio na različitim pozicijama na nizu regionalnih transakcija uključujući brojne projekte privatizacija, spajanja i preuzimanja. Agrokoru se pridružuje 2005. godine na mjestu izvršnog direktora za strategiju.