Novosti

Otvoren preuređeni Super Konzum u Rovinju

donacija Grad Rovinj.jpg

Konzum donirao 25.000 kn dječjem vrtiću Valbruna i 5.000 kn Udruzi "Žena - Donna"
 

U Rovinju, na adresi Braće Božić 4C, otvorena je preuređena Super Konzum prodavaonica. Tim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su prisustvovali Edita Sošić Blažević, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Rovinja, Jure Radoš, direktor Poslovnog područja tradinga i category managementa Konzuma te Josip Grgić, direktor marketinga Konzuma. Ovom prilikom Konzum je uručio i donaciju Gradu Rovinju u iznosu 25.000 kuna namijenjenu uređenju Dječjeg vrtića Valbruna.

Super Konzum prodavaonica u Rovinju uređena je u skladu s najnovijim maloprodajnim standardima. Na više od 1.300 m2 potpuno preuređenog prodajnog prostora kupcima je na raspolaganju asortiman s više od 18.000 artikala te najmoderniji standardi izlaganja proizvoda. Također, značajno su unaprijeđeni odjeli svježeg voća i povrća uz veliki izbor proizvoda iz ekološkog uzgoja, mesnice s bogatom ponudom svježeg mesa te pekarnice u kojoj se dnevno peče više od 100 vrsta kruha i peciva. Novi Super Konzum nudi i posebno uređen odjel ribarnice uz puno veći izbor svježe ribe, s naglaskom na ribu otkupljenu od lokalnih, istarskih ribara.

Konzum u Istri uspješno posluje od 2000. godine te trenutno u 46 prodavaonica u Istri zapošljava više od 500 zaposlenika, a tijekom prošle i ove godine značajno je proširio svoju prodajnu mrežu u Istri. Uz značajno proširenje prodajne mreže u Istri, unapređeni su i maloprodajni standardi pa su tako Super Konzum prodavaonice u Puli i Rovinju ujedno i dva najmodernija Super Konzuma u Hrvatskoj.

Konzum u svom poslovanju u Istri posebnu pažnju posvećuje promociji domaćih istarskih dobavljača. Na otvorenju je predstavljena i nova linija proizvoda „Okusi Istre“ nastala kroz suradnju Konzuma s domaćim istarskim proizvođačima. Ova linija proizvoda uključuje više od 50 prehrambenih proizvoda pod nazivom „Okusi Istre“, kao što su poznati istarski tartufi, fuži i maslinova ulja.

Stvaranjem posebne linije domaćih istarskih proizvoda pokazujemo koliko cijenimo istarsku tradiciju proizvodnje te bogatstvo okusa koje ovo podneblje nudi. Na ovaj način podupiremo domaću proizvodnju i pružamo podršku malim proizvođačima u Istri, a svojim kupcima nudimo vrhunske domaće proizvode po pristupačnim cijenama.“ – istaknuo je Jure Radoš, direktor tradinga i category managementa Konzuma.

Ovom prilikom predstavljeni su i rezultati Konzumovog društveno dogovornog projekta u Istri, „Dobro je činiti dobro“, u okviru kojeg Konzum donira udruge i projekte lokalnog značaja odabrane od strane zaposlenika i kupaca Konzum prodavaonica u 13 gradova Istre. U Rovinju je najviše kupaca glasovalo za Udrugu žena oboljelih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja „Žena - Donna“, kojoj je uručena Konzumovu donacija u iznosu od 5.000 kuna.