Novosti

Otvorena dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"

Do početka nove školske godine sve zagrebačke četvrti imat će po jedno dječje igralište

Otvorena dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Danas su gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma, službeno otvorili dva nova dječja igrališta u sklopu Osnovne škole Luka Sesvete i Markuševec. Današnjim otvorenjima nastavljen je zajednički projekt Konzuma i Grada Zagreba"Vratimo djeci igrališta", koji je predstavljen krajem prošle godine na otvorenju prvog dječjeg igrališta pokraj Super Konzuma Črnomerec. Cilj projekta "Vratimo djeci igrališta" jest osigurati svakoj od sedamnaest gradskih četvrti Zagreba kvalitetno dječje igralište i mjesto za bezbrižnu igru i druženje s vršnjacima. Uz Konzum i Agrokor, kao inicijatore i investitore projekta "Vratimo djeci igrališta" te Grad Zagreb, koji je osigurao gradske površine za izgradnju dječjih igrališta, u ovom projektu sudjeluju i tvrtka Zrinjevac, koja provodi sve zemljane i hortikulturalne radove te poduzeće Regoč, kao dobavljač opreme i igrala za dječja igrališta. Sljedeće igralište koje se planira otvoriti u sklopu ove akcije je Ciglenica u gradskoj četvrti Trešnjevka, a do početka nove školske godine u planu je završetak izgradnje ukupno 17 dječjih igrališta u svim zagrebačkim gradskim četvrtima.

Otvorena dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Koncept svakog od dječjih igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta" razlikuje se zbog prilagodbe specifičnim potrebama djece, građana i okruženja u kojem se nalaze. Dječje igralište u sklopu Osnovne škole Luka Sesvete namijenjeno je potrebama za igromviše od 14.000 djece koja žive u ovoj gradskoj četvrti. Gradnja je započela 11. travnja, a na više od 1.000 m2 površine igrališta nalaze se dvadijela namijenjena različitim potrebama i uzrastima djece. Sportsko-rekreativni dio dječjeg igrališta OŠ Luka Sesvete sastoji se od polivalentnog košarkaškog igrališta, profesionalnog stola za stolni tenis, klupa te FIT sprave za trbušne i leđne mišiće, što na jednom mjestu osigurava zadovoljavanje sportskih i drugih psihofizičkih potreba starije djece. U drugom dijelu nalaze se višenamjenske kombinirane sprave za manju djecu, ljuljačke, penjalice, trodijelni razboj, vrtuljak sa čeličnim nitima (vještičji šešir), sve s antitraumatskom podlogom. Ove sprave djeci će omogućiti aktivnu i raznovrsnu igru kroz cijeli niz različitih aktivnosti u sigurnim uvjetima.

Otvorena dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Igralište OŠ Markuševec izgrađeno je za potrebe 4.000 djece iz gradske četvrti Podsljeme. Gradnja je započela 18. travnja, a igralište sadržava višenamjensku spravu za igru te dvostruke ljuljačke s antitraumatskom podlogom. Ispod svih sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt "Vratimo djeci igrališta", nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno specijalna antitraumatska podloga koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a koju je po prvi put u Hrvatskoj ugradio Konzum u suradnji s Regočom u sklopu dječjih igrališta uključenih u ovu akciju. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije, a istodobno omogućavaju djeci maksimalni užitak igranja, provlačenja, puzanja i trčanja. Prigodom otvorenja novih dječjih igrališta gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, izjavio je: "AkcijaVratimo djeci igrališta najbolji je pokazatelj kako uspješna suradnja gospodarstva i Grada može donijeti konstruktivne zajedničke projekte koji za cilj imaju unapređenje ukupne kvalitete života svih građana Zagreba, a posebno najmlađih koji i jesu budućnost svakog grada i zemlje te bih stoga posebno htio zahvaliti svim partnerima u projektu – Konzumu, Agrokoru, tvrtki Regoč i Zrinjevac."

Tom prigodom gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma, istaknuo je: "Konzum kao nacionalna tvrtka oduvijek je svjesna važnosti ulaganja u lokalnu zajednicu u kojoj posluje, a mišljenja sam da se upravo akcijama kao što je "Vratimo djeci igrališta" to najkvalitetnije i čini. To je uostalom i najbolje vidljivo iz reakcija djece, koja u svakom od ovih igrališta uživaju i koja su njima oduševljena. Cilj nam je da ovaj projekt zaživi i u drugim gradovima, pa stoga pozivam i ostala gradska i županijska poglavarstva da, po uzoru na Grad Zagreb, osiguraju površine i kontaktiraju Konzum sa svojim prijedlozima. Ujedno pozivam i sve naše poslovne partnere da se pridruže ovoj akciji te da kroz svoj doprinos osiguraju sretnije i bezbrižnije djetinjstvo najmlađima."