Novosti

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"

Dosada otvoreno sedam od ukupno sedamnaestnovih dječjih igrališta

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Danas su u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta" gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma, službeno otvorili još dva nova dječja igrališta- u sklopu Parka Jabukovac na Tuškancu i O.Š. Brezovica. Time su, nakon otvorenja pet dječjih igrališta u sklopu Super Konzuma Črnomerec, O.Š. Luka Sesvete, O.Š. Markuševec, Parka Ciglenica u gradskoj četvrti Trešnjevka sjever i dječjeg igrališta na Trgu Otokara Keršovanija u Maksimiru i gradske četvrti Brezovica i Tuškanac dobile svoja dječja igrališta. Današnjim otvorenjima nastavljen je zajednički projekt Konzuma i Grada Zagreba"Vratimo djeci igrališta", kojem je cilj osigurati svakoj od sedamnaest gradskih četvrti Zagreba kvalitetno dječje igralište i mjesto za bezbrižnu igru i druženje. Uz Konzum i Agrokor, kao inicijatore i investitore projekta "Vratimo djeci igrališta" te Grad Zagreb, koji je osigurao gradske površine za izgradnju dječjih igrališta, u ovom projektu sudjeluju i tvrtka Zrinjevac, koja provodi sve zemljane i hortikulturalne radove te poduzeće Regoč, kao dobavljač opreme i igrala za dječja igrališta. Sljedeća igrališta planiraju se otvoriti u Folnegovićevom naselju te na Ferenščici, a do početka nove školske godine i preostalih deset zagrebačkih četvrti bit će bogatije za novo i kvalitetno opremljeno dječje igralište.

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Koncept svakog od dječjih igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta" razlikuje se zbog prilagodbe specifičnim potrebama djece, građana i okruženja u kojem se nalaze. Dječje igralište u sklopu O.Š. Brezovica nalazi se u gradskoj četvrti s više od 2.000 djece. Ovo dječje igralište omogućava školskoj djeci kvalitetnu igru i rekreaciju, a također je primjereno za djecu s poteškoćama u razvoju. Uz nekoliko vrsta sprava za vježbu i stol za stolni tenis koji omogućuje aktivno bavljenje sportskim aktivnostima, ovo igralište sadržava i nekoliko vrsta ljuljački, višenamjenska kombinirana igrala, vrtuljke te zid za penjanje, što djeci omogućava raznovrsne aktivnosti. Dječje igralište u Parku Jabukovac na Tuškancu svojim konceptom namijenjeno je prvenstvenozadovoljavanju potreba za igrom djece od 1-3 godine te djece od 3-12 godina kao i djece s poteškoćama u razvoju, a nalazi se u gradskoj četvrti s više od 5.000 djece. Na igralištu je postavljen i fit program koji ima sportsko-rekreativnu namjenu. U dijelu dječjih igrala ovo igralište opremljeno je klackalicom za stajanje, njihaljkama na opruzi, vrtuljkom i ljuljačkama.

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Nove sprave djeci će omogućiti aktivnu i raznovrsnu igru kroz cijeli niz različitih aktivnosti u sigurnim uvjetima. Ispod svih sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt "Vratimo djeci igrališta", nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno specijalna antitraumatska podloga koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a koju je po prvi put u Hrvatskoj ugradio Konzum u suradnji s Regočom u sklopu dječjih igrališta uključenih u ovu akciju. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije. Konzumova akcija "Vratimo djeci igrališta" krenula je u svoju drugu fazu koja se sastoji od organiziranja kontinuiranih zanimljivih, veselih i edukativnih događanja za djecu i roditelje. Tako Konzum u suradnji sa svojim partnerima svake subote djeci priređuje zanimljiva događanja na nekom od igrališta izgrađenim u sklopu ovog projekta, sa ciljem još kvalitetnijeg približavanja novih dječjih igrališta djeci iz okolnih naselja. U subotu, 30. lipnja od 16 do 19 sati održat će se treća "Vesela Subota" u sklopu dječjeg igrališta u Parku Ciglenica (križanje Selske i Zagorske) na Trešnjevci.