Novosti

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"

Do sada otvoreno pet od ukupno sedamnaestnovih dječjih igrališta

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Danas su gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma, službeno otvorili još dva nova dječja igrališta u sklopu Parka Ciglenica na Trešnjevci te na Trgu Otokara Keršovanija. Time su, nakon otvorenja triju dječjih igrališta u sklopu Super Konzuma Črnomerec, Osnovne škole Luka Sesvete te Osnovne škole Markuševec, i gradske četvrti Trešnjevka sjever i Maksimir dobile svoja dječja igrališta. Današnjim otvorenjima nastavljen je zajednički projekt Konzuma i Grada Zagreba "Vratimo djeci igrališta", kojem je cilj osigurati svakoj od sedamnaest gradskih četvrti Zagreba kvalitetno dječje igralište i mjesto za bezbrižnu igru i druženje. Uz Konzum i Agrokor kao inicijatore i investitore projekta "Vratimo djeci igrališta" te Grad Zagreb, koji je osigurao gradske površine za izgradnju dječjih igrališta, u ovom projektu sudjeluju i tvrtka Zrinjevac, koja provodi sve zemljane i hortikulturalne radove te poduzeće Regoč, kao dobavljač opreme i igrala za dječja igrališta. Sljedeća igrališta planiraju se otvoriti u neposrednoj blizini Osnovne škole Brezovica i Tuškanac, a do početka nove školske godine sve zagrebačke gradske čevrti bit će bogatije za novo i kvalitetno opremljeno dječje igralište.

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Koncept svakog od dječjih igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta" razlikuje se zbog prilagodbe specifičnim potrebama djece, građana i okruženja u kojem se nalaze. Dječje igralište u sklopu Parka Ciglenica namijenjeno je za igru više od 8.360 djece iz gradske četvrti Trešnjevka sjever. Igrala u sklopu ovog Parka pozicionirana su oko već postojeće fontane, a namijena su djeci različitih uzrasta i motoričkih sposobnosti, kao i djeci s posebnim potrebama. Ljuljačka, veliki vrtuljak sa sjedalicama, kućica s toboganom te dva njihala na opruzi, omogućit će djeci ove gradske četvrti kvalitetnu igru u društvu vršnjaka.

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Dječje igralište na Trgu Otokara Keršovanija sastavljeno je od višenamjenskog kombiniranog igrala, vrtuljka, igrala za djecu uzrasta od 1-3 godine, ljuljačke s gnijezdom prilagođene djeci s posebnim potrebama, klackalice te 3 njihaljke na oprugama s likovima životinja. Gradska četvrt Maksimir, u sklopu koje je otvoreno ovo dječje igralište, broji više od 7.353 djece koja su na ovaj način dobila novu kvalitetnu lokaciju za igru i druženje.

Otvorena još dva nova dječja igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta"Ove sprave djeci će omogućiti aktivnu i raznovrsnu igru kroz cijeli niz aktivnosti u sigurnim uvjetima. Ispod svih sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt "Vratimo djeci igrališta", nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno specijalna antitraumatska podloga koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a koju je po prvi put u Hrvatskoj ugradio Konzum u suradnji s Regočem u sklopu dječjih igrališta uključenih u ovu akciju. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije.