Novosti

Otvorena nova svinjogojska farma u Andrijaševcima

Danas je svečano otvorena nova svinjogojska farma PIK-a Vinkovci. Farmu su, u prisutnosti brojnih gostiju, otvorili župan vukovarsko-srijemski g. Božo Galić i predsjednik Agrokor koncerna g. Ivica Todorić.

Otvorena nova svinjogojska farma u AndrijaševcimaProces razvoja svinjogojske proizvodnje koji je Agrokor započeo otvaranjem nukleus farme Brod Pustara, farme za proizvodnju prasadi u Malom Kneževu i farme za tov svinja u Kozarcu, nastavljen je danas otvaranjem farme za proizvodnju prasadi u Andrijaševcima. Farma Andrijaševci 2 prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci, dok je nova svinjogojska farma u Čeretincima u fazi izgradnje. Kapacitet farme Andrijaševci 2 je 1400 krmača s godišnjom proizvodnjom od 33000 prasadi za tov. Prateći najsuvremenija dostignuća u svinjogojskoj proizvodnji farma Andrijaševci 2 opremljena je najmodernijom tehnologijom za proizvodnju, a posebna je pozornost posvećena ekološkim standardima, što dokazuju i dva zatvorena spremnika gnojovke ukupnog kapaciteta 9000 m3. Tehnološkim rješenjima poštivani su i svi uvjeti Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o uvjetima kojima moraju udovoljavati farme i uvjetima za zaštitu životinja na farmama.

Otvorena nova svinjogojska farma u AndrijaševcimaInvesticija u građevine, infrastrukturu i najsuvremeniju opremu vrijedna je 40 milijuna kuna, a farma je potpuno prilagođena suvremenim ekološkim zahtjevima i propisima ISO i Global GAP standarda. Bio-sigurnosne mjere i zdravstveni status životinja na farmi Andrijaševci 2 na najvišoj su mogućoj razini, što omogućava vrhunske svjetske rezultate te doprinosi kvalitetnom nadzoru očuvanja okoliša. Današnjim otvorenjem farme Andrijaševci 2 povećana je godišnja svinjogojska proizvodnja u Agrokoru za 33000 komada domaće prasadi za tov, što je još jedan korak u smanjenju potreba za uvozom prasadi za tov.