Novosti

Otvorena prva KOZMO drogerija

Prva u nizu prodavaonica novog Konzumovog formata, Kozmo drogerija, otvorena je danas u Zagrebu.

KOZMO drogerija specijalizirana je prodavaonica u kategoriji proizvoda za zdravlje i ljepotu. Novo mjesto kupovine te novi brand u ovom segmentu maloprodaje, na tiskovnoj konferenciji predstavili su gospođa Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za strateške poslovne grupe Agrokora, gospodin Drago Munjiza, predsjednik Uprave Konzuma te gospodin Dubravko Scherr, direktor projekta Kozmo. Po završetku prezentacije, prvu KOZMO prodavaonicu u prisustvu brojnih gostiju službeno je otvorila Janica Kostelić.

Praćenje najmodernijih svjetskih uslužnih trendova, rast potrošnje u kategoriji proizvoda za zdravlje i ljepotu kao posljedica većeg interesa potrošača i jačanja svijesti o zdravlju, te razvoj novih proizvoda samo su dio razloga za pokretanje novog Konzumovog formata dućana. Veliko iskustvo u maloprodajnom poslovanju te know-how omogućit će KOZMU snažnu kompetitivnu prednost. Cilj KOZMA jest zadovoljiti potrošače vrhunskom uslugom i najširim asortimanom robnih marki u ugodnom ambijentu. U novoj drogeriji u Zagrebu na adresi Ozaljska 148 (okretište Remiza) nalazi se oko 7.000 proizvoda namijenjenih njezi i uljepšavanju lica i tijela, njezi beba, održavanju doma te očuvanju zdravlja i vitalnosti. Uz niz poznatih svjetskih brandova u asortimanu KOZMA značajan udio zauzimaju domaći proizvođači.

Za cijeli projekt osmišljavanja novog vizualnog identiteta novog formata Konzumovih prodavaonica - Kozmo drogerija, zaslužan je Agrokorov Odjel za korporativnu promociju i dizajn, s voditeljicom projekta gospođicom Teom Kličinović, dizajn direktoricom.

"Naša je vizija postati vodećim maloprodajnim lancem u kategoriji proizvoda za zdravlje i ljepotu, a naša misija je ponuditi tržištu široki asortiman kvalitetnih, inovativnih, domaćih i svjetskih proizvoda u tom segmentu po konkurentnim cijenama. Želja nam je ponuditi novu dimenziju kupovanja, kreirati "KOZMO svijet" za naše kupce," rekao je Dubravko Scherr, direktor KOZMA.

Drago Munjiza istaknuo je da je plan KOZMA otvoriti 10 prodavaonica do kraja tekuće godine, a do 2010. godine još stotinjak novih prodavaonica na hrvatskom tržištu. Otvaranjem prodavaonica KOZMO će zaposliti preko 600 novih djelatnika.