Novosti

Pik Vinkovci među rijetkim poljoprivrednim kompanijama koje su dobile certifikat za upravljanje kvalitetom

PIK VINKOVCI d.d. i tvrtka kćer SJEME SLAVONIJA d.o.o., tradicionalni proizvođači i prerađivači poljoprivrednih proizvoda, dobivanjem certifikata za upravljanje kvalitetom postali su prilagođeni europskim standardima u proizvodnji hrane.

Prošle godine počelo je uvođenje integriranog sustava upravljanja kvalitetom (ISO 9001:2000, HACCP i EurepGAP). Prva faza implementacije uspješno je završena 24. svibnja 2006. godine certifikacijom sustava upravljanja kvalitetom za cijelu kompaniju (mlinarstvo-pšenični i kukuruzni mlin, sušenje i skladištenje žitarica i uljarica - silosi, poljoprivredna proizvodnja i svinjogojstvo) i HACCP-a za mlinarstvo, te skladištenje i sušenje žitarica i uljarica.

U drugoj fazi implementacije integriranog sustava implementirat će se EurepGAP u poljoprivrednu-povrtlarsku proizvodnju, te na taj način imati otvoren put ne samo na hrvatsko, nego i svjetsko tržište povrća u najvećim trgovačkim lancima.

Dobiveni certifikati jamče sljedivost proizvoda, od proizvodnje sjemena, preko polja, prehrambene industrije, pa sve do krajnjeg potrošača. Tako se osigurava i jamči kvaliteta, kontroliranje djelatnosti, djelotvornost i učinkovitost procesa i eliminiranje troškova koji su posljedica grešaka, odnosno dokazuje se sposobnost dosljednog stvaranja ujednačenog proizvoda i usluge. Također, tržište može biti sigurno da su proizvodi proizvedeni na siguran način i u higijenskim uvjetima.

Ovim uspjehom PIK Vinkovci d.d. i Sjeme Slavonija d.o.o. među rijetkim su kompanijama na području proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda u zemlji i široj regiji, koje su međunarodno priznatom certifikacijom potvrdile kvalitetu same kompanije, kao i vrhunsku kvalitetu svojih proizvoda i usluga.