Novosti

PIK Vrbovec nositelj oznake "MESO HRVATSKIH FARMI"

PIK Vrbovec kao vodeća mesna industrija u Hrvatskoj prvi se uključio u projekt "MESO HRVATSKIH FARMI" koji je pokrenula Hrvatska poljoprivredna agencija, a kojem je svrha dobrovoljno označavanje svinjskog mesa.

PIK Vrbovec nositelj oznake "MESO HRVATSKIH FARMI"Cilj projekta je potrošačima dati što više informacija o svježem svinjskom mesu, a nova markica "MESO HRVATSKIH FARMI" predstavlja dodatnu garanciju kvalitete i podrijetla mesa. U današnje vrijeme potrošačima je važno imati sve informacije o tome kakvo meso kupuju i konzumiraju. PIK Vrbovcu potrošači i kvaliteta su na prvom mjestu i upravo zato su se uključili u ovaj projekt.Agrokor već niz godina u Belju ulaže u proizvodnju domaćih svinja, a u PIK Vrbovcu je uložio značajna sredstva u novu, modernu tehnologiju za rasijecanje i pakiranje svježeg mesa. Ovime su stečeni preduvjeti za korištenje oznake"MESO HRVATSKIH FARMI" koja potvrđuje da se cijeli ciklus, preko uzgoja i proizvodnje odvija u Hrvatskoj.PIK Vrbovec sa zadovoljstvom potvrđuje da od datuma potpisivanja ugovora s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom (22.02.2011.) svo PIK Vrbovec pakirano svježe svinjsko meso nosi oznaku "MESO HRVATSKIH FARMI" što je označeno posebnom markicom na svakom proizvodu. Na ovaj način PIK Vrbovec mesna industrija ponovno potvrđuje svoju lidersku poziciju prateći svjetske trendove i standarde te ih i prvi primjenjuje.

PIK Vrbovec nositelj oznake "MESO HRVATSKIH FARMI"

www.pik-vrbovec.hr

PIK Vrbovec najveća je mesna industrija u Hrvatskoj koja od 2007. godine primjenjuje integrirani sustav upravljanja kvalitetom i okolišem prema zahtjevima međunarodnih normi ISO 9001 i ISO 14001, te HACCP-om, a od 2009. godine provodi sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću prema međunarodnoj normi OHSAS 18001, uz to posjeduje i izvozni broj HR10.