Novosti

PIK Vrbovec predstavio investicije vrijedne 250 milijuna kuna

U PIK Vrbovcu, uz prisutnost brojnih uzvanika, hrvatskoj javnosti predstavljene tri nove investicije – tvornica za proizvodnju trajnih salama, novi pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina te novo skladište gotove robe, ukupne vrijednosti više od 250 milijuna kuna.

PIK Vrbovec predstavio investicije vrijedne 250 milijuna kuna

Riječ je o pogonima s najsuvremenijom tehnologijom, površine 17.500 kvadratnih metara, čijom je izgradnjom ukupna površina proizvodnog i skladišnog prostora ove vodeće hrvatske mesne industrije povećana na 80.000 kvadratnih metara. Novi kapaciteti će PIK Vrbovcu omogućiti jačanje pozicije na domaćem i regionalnom tržištu, te u budućnosti otvoriti vrata novim stranim tržištima.

Povodom svečanog otvorenja direktor PIK Vrbovca, Mate Štetić istaknuo je:„Ove investicije predstavljaju krunu strateških ulaganja u PIK Vrbovec. Suvremena tehnologija, koju ovdje danas možete vidjeti, kroz automatizaciju pojedinih proizvodnih procesa omogućuje namjoš veću efikasnost poslovanja. Povećanje proizvodnih kapaciteta otvara nam vrata za daljnje jačanje pozicija na domaćem tržištu, ali i mogućnosti za veći plasman PIK-ovih proizvoda u inozemstvo. Ulaganje u nove kapacitete omogućilo je zapošljavanje dodatnih 95 djelatnika, te PIK Vrbovec danas zapošljava 1750 djelatnika.“

Svečanom otvorenju prisustvovao je i izvršni potpredsjednik Agrokor koncerna, Mislav Galić koji je tom prigodom izjavio:„PIK Vrbovec danas je najveća industrija hrvatskog prehrambenog tržišta. Kada smo 2005. godine preuzeli kompaniju, prerađivali smo 8.000 tona mesa, a danas prerađujemo 75.000 tona. Ostvarivali smo 250 milijuna kuna godišnjeg prihoda, a ove ćemo godine biti blizu 2 milijarde kuna. Do pozicije tržišnog lidera došli smo, između ostalog, investirajući u najsuvremenije tehnologije koje su preduvjet bilo kakve konkurentnosti na europskom tržištu. Pogon koji danas otvaramo ogledalo je naše strategije“.

PIK Vrbovec predstavio investicije vrijedne 250 milijuna kuna

Vrhunska tehnologija koja se koristi u novosagrađenim pogonima jedna je od najsuvremenijih takve vrste, te omogućava maksimalnu standardizaciju i kvalitetu proizvoda. Tvornice s ovakvom tehnologijom nalaze se u samo 3 zemlje zapadne Europe, među koje danas spada i Hrvatska.

Pogon za narezivanje i pakiranje mesnih prerađevina tehnološka je inovacija koja svojom najnovijom tehnologijom prati svjetske trendove u mesnoj industriji. Nova oprema omogućila je plasiranje novih, inovativnih proizvoda od kojih se neki već sada nalaze na tržištu.

Nadalje, novootvoreno skladište ukupnog kapaciteta od 1.000 tona gotovih proizvoda, prati porast prodaje PIK Vrbovca, koja iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast.

Pozicija koju PIK Vrbovec i njegovi brandovi danas imaju na tržištu, rezultat je dugogodišnjih ulaganja koja su započela ulaskom PIK Vrbovca u Agrokor koncern. Ukupna vrijednost investicija u PIK Vrbovec od 2005. godine do danas iznosi više od 1 milijarde kuna.

Kontinuirana ulaganja u kompaniju učinila su PIK Vrbovec najvećom mesnom industrijom u regiji i četvrtom po veličini prehrambenom industrijom u Hrvatskoj. Ove godine PIK planira prodati 75.000 tona gotovih proizvoda godišnje, te ostvariti promet od otprilike 2 milijarde kuna. Pikovi proizvodi posjeduju brojna domaća i inozemna priznanja za kvalitetu, a povjerenje potrošača dokazuje i činjenica da je PIK tržišni lider u Hrvatskoj s preko 40 posto tržišnog udjela.

PIK-Vrbovec.hr