Novosti

PIK Vrbovec predstavio projekt „Manje je više“ stručnoj javnosti

pik_vrbovec_kongres_nutricionista.jpg

PIK Vrbovec dio 3. Međunarodnog kongresa nutricionista

3. Međunarodni kongres nutricionista uspješno je održan protekli vikend u hotelu Panorama u Zagrebu. Podršku Kongresu pružio je i PIK Vrbovec, predavanjem „Integracija suvremenih trendova u hrvatskoj mesnoj industriji“, čime je stručnoj javnosti predstavljen edukativni projekt „Manje je više“, koji naglašava brigu za potrošače.

„PIK Vrbovec, kao jedan od prvih na tržištu, ne samo Hrvatske već i ovog dijela Europe, prepoznao je važnost edukacije potrošača o zdravstvenim vrijednostima proizvoda. U skladu s tim, PIK je i ovog puta odlučio otići korak dalje i informirati svoje potrošače da proizvodi pod brendom PIK ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju.“ - izjavila je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK-a Vrbovec, koja je na Kongresu predstavila kampanju „Manje je više“.

Projektom „Manje je više“, PIK Vrbovec tržištu je ponudio cijeli asortiman mesnih prerađevina pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, a sve s ciljem da na stol potrošača donese samo najkvalitetnije proizvode. Sudionici Kongresa, preko 300 predstavnika stručne javnosti - nutricionisti, prehrambeni tehnolozi, liječnici i farmaceuti sa zanimanjem su pratili predavanje, a interesu za ovu temu dodatno su pridonijele i posljednje rasprave oko utjecaja konzumacije mesnih prerađevina i crvenog mesa na zdravlje.

3. Međunarodni kongres nutricionista održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, Grada Zagreba i Ureda gradonačelnika. Službenu podršku Kongresu također su pružili i s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Udruge Hrvatski Zbor Nutricionista, Udruge Nutricionizam Balans i Hrvatskog Akademskog Centra Primijenjenog Nutricionizma s međunarodnim partnerom - Britanskim društvom dijetetičara (British Dietetic Association).