Novosti

Počela akcija "Vratimo djeci igrališta"

Otvoreno prvo od sedamnaest dječjih igrališta u Zagrebu

Danas su gospodin Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma, otvorili prvo dječje igralište na Črnomercu te tako najavili početak projekta "Vratimo djeci igrališta" u sklopu kojeg će Konzum i grad Zagreb osigurati u svakoj od sedamnaest gradskih četvrti Zagreba kvalitetno dječje igralište.

Uz Konzum, kao inicijatora i investitora projekta "Vratimo djeci igrališta" te grad Zagreb, koji je osigurao gradske površine za izgradnju dječjih igrališta, u ovom projektu sudjeluju i tvrtka Zrinjevac koja će provoditi zemljane i hortikulturalne radove te poduzeće Regoč, kao dobavljač opreme i igrala za dječja igrališta. Akciji "Vratimo djeci igrališta" priključile su se kompanije Agrokor i Jamnica, koje su u tu svrhu prenamijenile ovogodišnji budžet namijenjen kupnji božićnih i novogodišnjih poklona za poslovne partnere te tim sredstvima pojačale budžet akcije.

Realizaciji projekta prethodila je jednogodišnja priprema Konzuma i zagrebačkog Gradskog poglavarstva, pa je tom prigodom gospodin Milan Bandić izjavio: "Cilj ove akcije je uređenje dječjih igrališta, pa će tako uz ovo danas otvoreno, na području Zagreba zablistati još 16 novih dječjih igrališta, a sve to prije svega zbog iznimno kvalitetne suradnje i velikog angažmana Konzuma i Grada Zagreba, kao i partnera u projektu, tvrtki Regoč i Zrinjevac. Cilj nam je da ovaj projekt zaživi i u drugim gradovima i županijama, pa stoga pozivam i ostala gradska i županijska poglavarstva da, po uzoru na Grad Zagreb, osiguraju površine i kontaktiraju Konzum sa svojim prijedlozima."

Povodom predstavljanja projekta "Vratimo djeci igrališta", gospodin Josip Zaher je izjavio: "Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve Konzumove poslovne partnere da se pridruže ovoj akciji te da na taj način osiguraju sretnije i bezbrižnije djetinjstvo najmlađima."

Prvo igralište otvoreno u sklopu projekta "Vratimo djeci igrališta" nalazi se u neposrednoj blizini zgrade Super Konzumove prodavaonice u Ilici 288, a namijenjeno je svoj djeci iz naselja koja u blizini nemaju slična igrališta, kao i obiteljima. Dječje igralište površine 1600 m2, zamišljeno je kao igralište poluotvorenog tipa s dva dijela, namijenjena djeci različite dobi: za djecu od 1 do 3 godine te za djecu od 3-12 godina. U sklopu dječjeg igrališta na Črnomercu nalazi se cijeli niz sadržaja i igrala koja objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije. Sve površine igrala obložene su antitraumatskom podlogom koja osigurava najvišu razinu sigurnosti djece i sprečava povrede, istodobno im omogućavajući maksimalni užitak igranja; provlačenja, puzanja, trčanja i sl.

U sklopu projekta "Vratimo djeci igrališta" omogućit će se površina u kojoj će najmlađi građani Zagreba imati mjesto za bezbrižnu igru i druženje s vršnjacima, što će direktno dati doprinos podizanju ukupne kvalitete života djece i njihovih obitelji te će zadovoljiti potrebe i interes za igrom, kretanjem i razvojem djece različitih uzrasta.