Novosti

Potpisan novi dvogodišnji Ugovor između Agrokor koncerna i HRS-a

Već nekoliko godina izrazito uspješna suradnja Hrvatskog rukometnog saveza i Agrokor koncerna produžena je danas novim Ugovorom o generalnom sponzorstvu koji su potpisali predsjednik Agrokor koncerna gospodin Ivica Todorić i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza gospodin Željko Kavran. Novopotpisani Ugovor odnosi se na razdoblje od dvije godine u kojem će HRS dobiti značajnu podršku Agrokor koncerna kako bi i dalje nastavio niz svojih vrhunskih sportskih rezultata, postizanjem kojih na najbolji mogući način promovira Agrokor kao snažnu internacionalnu kompaniju.

Nakon što je još 2002. godine, želeći pomoći hrvatskom rukometu i hrvatskim sportašima, na neki način čak i predvidio izvrsne uspjehe reprezentacije, Agrokor koncern kontinuirano nastavlja davati svoj doprinos razvoju ovog sporta, čiji vrhunski profesionalni dometi svakako imaju utjecaja i na sve veće uključivanje djece i mladih u rukomet i sport općenito, a što je Agrokoru, kao društveno odgovornoj kompaniji, također bio cilj.

Nakon potpisa Ugovora gospodin Ivica Todorić izrazio je iznimno zadovoljstvo zbog nastavka uspješne suradnje dvoje najboljih u svojim područjima, posebno istaknuvši kako su kontinuirani uspjesi hrvatskih rukometaša doveli i do velikog priznanja svjetske sportske zajednice hrvatskom rukometu koje se odražava u činjenici da je Hrvatska domaćin SP-a u rukometu 2009. godine, koje će Hrvatskoj, osim interesa globalne javnosti, donijeti i niz koristi, primjerice, novoizgrađene sportske dvorane u kojima će moći stasati novi, budući prvaci. Zaključno, gospodin Todorić rekao je kako je čast biti sponzorom ovako trofejnog saveza i pružati podršku ovako vrsnim sportašima.

Gospodin Željko Kavran nadovezao se rekavši: "Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da vodeći hrvatski koncern Agrokor produžuje suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom. Ne tako davno, prije četiri godine, rijetko tko je vjerovao u snagu i potencijal hrvatskog rukometa kao tvrtka Agrokor, koja nam je u najtežim trenucima postala generalnim sponzorom. Zahvaljujući sponzorstvu i podršci Agrokor koncerna hrvatska muška rukometna reprezentacija osvojila je 2003. godine u Portugalu 1. mjesto na svijetu, a godinu dana nakon toga postala je olimpijskim pobjednikom u Ateni. Sportski uspjesi rukometaša nastavljaju se 2005. godine kada smo osvojili 2. mjesto na svijetu u Tunisu. Hrvatski rukometni savez, zahvaljujući Agrokoru, ulaže iznimna sredstva i u mlade rukometaše i rukometašice, koji su budućnost hrvatskog rukometa. Istaknuo bih svjetsku srebrnu medalju juniora 2004. godine, brončanu medalju juniora 2005. godine te zlatnu medalju kadeta 2006. godine. Samo velike kompanije s vizijom ulažu u uspješne sportske projekte i nadamo se da ćemo već na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2007. godine nastaviti s vrhunskim sportskim rezultatima i prezentirati Agrokor koncern kao i hrvatski rukomet, najuspješniji na svijetu."