Novosti

Potpisan ugovor između Hrvatskog teniskog saveza i Agrokora

Hrvatski teniski savez i Agrokor održali su konferenciju za medije povodom potpisivanja Ugovora kojim se nastavlja njihova uspješna suradnja. Ugovor o sponzorstvu je u ime Saveza potpisao g. Radimir Čačić, predsjednik HTS-a, a u ime Agrokora gđa Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za strategijske poslovne grupe.

Potpisan ugovor između Hrvatskog teniskog saveza i AgrokoraUgovorom je definirano da Agrokor, odnosno članice Koncerna Jamnica i Ledo, i u narednom razdoblju ostaju partneri u statusu Generalnog sponzora Hrvatskog teniskog saveza te Team sponzora Croatian Davis/Fed Cup Teama. Ugovor je sklopljen za razdoblje 2009. godine, što predstavlja četvrtu godinu suradnje na razvoju hrvatskog tenisa. Obje strane prepoznale su zajednički interes i motiv povezivanja. Kao društveno odgovorna kompanija Agrokor značajan dio sredstava odvaja za razvoj hrvatskoga sporta i podršku mladim i talentiranim sportašima, a posebno onima koji su pronijeli ime Hrvatske u svijetu, pokazujući time da su sport i vrhunski rezultati hrvatskih sportaša, ali i golemi potencijal u stvaranju novih sportskih zvijezda te sustavna briga o mladim talentima, jedno od značajnih područja u kojima Agrokor koncern aktivno sudjeluje svojom podrškom.

Potpisan ugovor između Hrvatskog teniskog saveza i AgrokoraNa tiskovnoj konferenciji najavljen je i prvi dvoranski ITF turnir, koji se od od 1. do 6.12.2009. igra na terenima Nacionalnog teniskog centra (sjeveroistočna strana Zagrebačkog velesajma), Joszefa Antalla bb. Riječ je o natjecanju za uzrast do 18 godina (juniori i juniorke), koje se boduje za službenu rang listu Međunarodnog teniskog saveza (ITF), istu onu rang listu na kojoj su na prvo mjesto dolazili svi najbolji igrači svijeta. Posljednji visoko rangirani hrvatski tenisač bio je Marin Čilić, koji je na početku 2006. godine bio prvi junior svijeta.