Novosti

Potpisan ugovor o dugoročnom klupskom kreditu za refinanciranje dijela kratkoročnih obveza Agrokora

Danas je u Zagrebu u prostorijama Agrokora potpisan Ugovor o dugoročnom klupskom kreditu za refinanciranje dijela kratkoročnih obveza Agrokora. Ugovor su potpisali g. Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna, g. Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, g. Hans Kosak, viši direktor Bank-Austria-Creditanstalta, g. Goran Gazivoda, zamjenik predsjednika Uprave HVB Splitske banke i g. Igor Kodžoman, član Uprave Hypo-Alpe-Adria-Banke.

Po završetku sveobuhvatne analize Agrokor se odlučio odabrati ponudu HVB Splitske banke i Bank-Austria-Creditanstalta čijem su se modelu financiranja priključile Privredna banka Zagreb i Hypo Alpe-Adria-Bank. Navedene financijske institucije osigurale su dugoročan klupski kredit u iznosu od 75 milijuna eura koji će se koristiti za refinanciranje dijela kratkoročnih obveza Agrokora, a sve na temelju odličnih rezultata Agrokora u 2005. godini kao i njegovih srednjoročnih planova.

Ovo financiranje omogućit će daljnji razvoj Agrokora i dodatno jačanje njegove financijske pozicije, a predstavlja dio aktivnosti u okviru modela koji će biti osnovom za financijsko restrukturiranje koje će se završiti 2007. godine.

Klupskim kreditom osigurava se i kontinuitet planiranih investicija i unapređenje trenutne bilančne pozicije.

HVB Splitska banka, Bank Austria Creditanstalt, Privredna banka Zagreb i Hypo Alpe-Adria-Bank, banke članice kluba, potvrdile su potpisom na ovom ugovoru svoju dugogodišnju suradnju s Agrokorom, jednom od najvećih regionalnih kompanija i podupiru njegovu poslovnu politiku.