Novosti

Potpisanim Ugovorom Konzum i FINA proširili dosadašnju suradnju

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj u Agrokoru gospodin Zoran Maksić, predsjednik Uprave FINA-e i gospodin Josip Zaher, predsjednik Uprave Konzuma potpisali su Ugovor o suradnji te zajedno s gospodinom Ivanom Šukerom, ministrom financija i predsjednikom Nadzornog odbora FINA-e i gospodinom Ivicom Todorićem predsjednikom Agrokor koncerna i predsjednikom Nadzornog odbora Konzuma, predstavili javnosti daljnje zajedničke projekte.

Potpisanim Ugovorom Konzum i FINA proširili dosadašnju suradnjuPotpisivanjem ovog ugovora po prvi puta dva velika hrvatska poslovna subjekta, FINA i Konzum, ulaze u zajednički projekt u kojem sinergijom znanja, iskustva i inovativnosti unaprjeđuju zajedničku suradnju, ali i poslove obrade gotovog novca dižu na višu razinu. Potpisani Ugovor dodatno će osigurati snažnije povezivanje najvećeg domaćeg maloprodajnog lanca i domaće agencije za financijsko poslovanje. Jednako tako, spomenuta suradnja predstavlja još jedan u nizu noviteta koje je u posljednje vrijeme FINA ponudila tržištu. Predsjednik Uprave FINA-e Zoran Maksić istaknuo je da je ovaj potez ujedno i dodatna potvrda da su klijenti prepoznali FINA-u kao tvrtku koja može pružiti kompletnu uslugu velikim sustavima, poput Konzuma. Financijska agencija, sukladno svojoj poslovnoj politici čiji je cilj učiniti ju modernom i konkurentnom kompanijom, prepoznala je diferenciranje zahtjeva velikih sustava u odnosu na ostale, te se prilagodila i prepoznala potrebe velikih korisnika. U pravo vrijeme i na pravi način, FINA je odgovorila na zahtjeve klijenata za kvalitetnom i cjenovno prihvatljivom uslugom. Proširenje opsega usluga, koje se reguliraju spomenutim ugovorom, nije uzrokovalo povećanje troškova niti dodatne izdatke u radu Financijske agencije.

FINA je danas u vlasništvu države i nalazi se na udaru razvijenog bankarskog sustava gdje joj prijeti opasnost da izgubi dio značajnog posla. Mi smo ponosni što uvećavamo vrijednost državnoj firmi i što možemo dati podršku njezinom daljnjem razvoju, istaknuo je g. Ivica Todorić, predsjednik Agrokor koncerna te dodao da je dosadašnja suradnja s FINA-om obuhvaćala je sustav e-plaćanja, koji odlično funkcionira. Stoga na temelju prethodnih poslovnih projekata koji su obavljeni na obostrano zadovoljstvo, s punim povjerenjem nastavljamo poslovnu suradnju i na području pologa gotovine, a u planu je i daljnji razvoj poslovnih odnosa između Konzuma i FINA-e kroz poslovne projekte na kojima se već radi. Ti će budući poslovni projekti učiniti FINA-u i Konzum još privlačnijima zakupce i potrošače te dodatno ojačati njihovu poziciju na domaćem tržištu. Budući da FINA ima vrlo razgranatu mrežu poslovnica na čitavom teritoriju kojeg pokriva i Konzum, postoji snažan sinergijski potencijal, dodatno osnažen činjenicom da se FINA prilagodila uvjetima na tržištu i u smislu konkurentnosti svojih naknada, što će doprinijeti uštedi troškova u financijskome poslovanju Konzuma. Novina u Ugovoru je direktno fakturiranje FINA-e Konzumu za obavljene usluge, što će omogućiti korištenje pretporeza. Do sada se usluga fakturirala preko poslovnih banaka, a budući da iste nisu u sustavu PDV-a tu olakšicu nije se moglo koristiti.

www.fina.hr