Novosti

Predstavljen Konzum klik

KonzumKlik nocna 04.jpg

Danas je predstavljen Konzum klik – novi Konzumov koncept online trgovine. Radi se o najnovijoj investiciji vrijednoj 30 milijuna kuna, koja uključuje izgradnju i opremanje novog logističkog centra na više od 5.000 m² te kompletan redizajn web stranica uz brojne nove funkcionalnosti.

Projekt su predstavili Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma, Martina Starčević, direktorica Sektora online prodaje i njihovi suradnici.

Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma, tom je prilikom izjavio: „Konzum klik je početak nove ere u online prodaji hrane i pića u Hrvatskoj. Iako smo u ovom segmentu prvi i jedini trgovac i dalje nastavljamo s ulaganjima i unapređenjima ove usluge jer vjerujemo da je to budućnost trgovine. Konzum klik u svemu ide ukorak s najboljim svjetskim maloprodajnim iskustvima i praksom te u narednoj godini očekujemo povećati online prodaju i do 3 puta.“

Nove web stranice Konzum klika puno su jednostavnije za korištenje. Koncept je u svemu podređen brzini kupnje, sigurnosti i kvaliteti isporučenih proizvoda. Tražilica omogućava istodobno pretraživanje više različitih artikala, a prepoznaje i razlikuje lokalna narječja. Kupci mogu slagati svoje liste ili označavati favorite što omogućava bržu i efikasniju kupnju, a sustav prilikom pretrage artikala intuitivno sugerira moguće nadopune. Svi artikli imaju kvalitetne fotografije i detaljan opis, a dio i video materijale, što kupcu omogućuje cjelovitu informaciju. Jedna od najzanimljivijih novih funkcionalnosti je i to što kupac prije dostave dobiva obavijest u kojoj se vidi fotografija te ime i prezime dostavljača. 

Novi Konzumov logistički centar na zagrebačkim Vrbanima vizualno se ističe zahvaljujući muralu akademskog slikara Stipana Tadića, a u cijelosti je obnovljen i prilagođen potrebama online trgovine. Poseban se naglasak stavlja na kontrolu kvalitete namirnica te njihovo slaganje u pakiranja koja idu prema kupcima, za što su zaposlenici prošli posebnu edukaciju.

Od siječnja 2016., u sklopu njega bit će uvedena i DRIVE in usluga, čija je posebnost to što će kupci naručenu robu moći osobno preuzeti već 2 sata nakon završene transakcije.

Zanimljivost je i to što će Konzum klik, uz  standardni asortiman, razvijati i izbor proizvoda specijalno namijenjenih online kupcima te uključivati bogatu ponudu internacionalne kuhinje, ekoloških proizvoda i drugo.

Konzum će i u budućnosti nastaviti s unapređenjem svoje Konzum klik usluge kako bi je učinio dostupnijom kupcima u cijeloj Hrvatskoj, a planirano je i širenje u regiji.

Video s predstavljanja Konzum klika pogledajte ovdje: