Novosti

Predstavljena akcija 'Donesite i vi osmijeh u bolnice'

Donesite-i-vi-osmijeh-u-bolnice.jpg

'Donesite i vi osmijeh u bolnice' projekt je koji donosi osmijeh na lica djece kojima je osmijeh najviše potreban. 

Osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno. Tim je riječima danas na konferenciji za medije najavljena zajednička akcija Henkela i Konzuma Donesite i vi osmijeh u bolnice. Zahvaljujući ovoj plemenitoj akciji udruga klaunovadoktora CRVENI NOSOVI od prosinca će povećati broj redovnih posjeta dječjim odjelima Kliničko bolničkog centra Zagreb – Rebro i donijeti smijeh bolesnim mališanima.

Klaunovidoktori u suradnji s međunarodnom organizacijom „RED NOSES Clowndoctors International“u Hrvatskoj djeluju od 2010. godine otkad redovito posjećuju bolnice i kroz igru s djecom pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha donoseći im smijeh i radost. Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 12klaunovadoktora, a od prosinca će jednom tjedno terapiju smijehom provoditi na dječjem odjelu KBC-a Zagreb – Rebro.

Trgovački lanac Konzum sa zadovoljstvom je podržao akciju. ''Konzum i Henkel dugogodišnji su partneri u društveno odgovornim projektima s ciljem unapređenja života građana u zajednici u kojoj poslujemo. Posebno nas veseli što je u nizu naših zajedničkih projekata, ovaj usmjeren djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju, kako bi ih razveselili i pružili im utjehu u danima koje provode u bolnici“, izjavila je Ivona Janjić, direktorica projekata u marketingu Agrokora. 

„Zahvalni smo što je Henkel u okviru svog društveno odgovornog poslovanja prepoznao važnost udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori za djecu u bolnici te u partnerstvu s Konzumom započeo akciju Donesite i Vi osmijeh u bolnicu. Želja i cilj klaunovadoktora jest posjetiti svako bolesno dijete koje se nalazi u bolnici, a ovom akcijom ćemo povećati broj posjeta jednoj od najvećih bolnica u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Henkelu i Konzumu što će ovom akcijom podići razinu svijesti društva o važnosti humora u bolnici jer smo zaista uvjereni da djeca u najtežim životnim situacijama imaju pravo biti osnažena humorom“, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.

Od početka djelovanja u Hrvatskoj, CRVENI NOSOVI su ostvarili više od 500 posjeta bolnicama i donijeli osmijeh na lica više od 30 500 bolesne djece. Svojim posjetama od kreveta do kreveta i unaprijed osmišljenim nastupima oduševljavaju djecu, ali i njihove roditelje. Klaunovidoktori za svoj su rad 2011. godine dobili nagradu Ponos Hrvatske za humano djelo.