Novosti

Promjena u Upravi Konzuma

Dosadašnja članica Uprave zadužena za financije i IT Ines Lozić obavijestila je Nadzorni odbor Konzuma da daje ostavku na svoju funkciju i sporazumno napušta kompaniju. Njezina ostavka stupila je na snagu dana 25. rujna 2018. godine, po zaključenju redovne glavne skupštine društva. Ines Lozić se Konzumu pridružila u lipnju 2017. godine i u najtežim trenucima poslovanja Konzuma dala je ključan doprinos stabilizaciji poslovanja kompanije, kao i cjelokupnom procesu izvanredne uprave, na čemu joj se izvanredna uprava zahvaljuje.

Po primitku obavijesti Ines Lozić, održana je sjednica Nadzornog odbora Konzuma na kojoj su njezini članovi primili na znanje ostavku članice Uprave i imenovali novog člana Uprave Konzuma Uroša Kalinića.

Uroš Kalinić karijeru je započeo u tvrtki Deloitte 2005. godine. Za vrijeme svoje karijere u Deloitte-u bio je fokusiran na financijsko savjetovanje te je napredovao s pozicije asistenta do direktora. U početku svoje karijere proveo je jednu godinu u Deloittovom uredu u  Budimpešti gdje je bio uključen u procjene vrijednosti financijskih institucija u Centralnoj Europi. U svojoj karijeri bio je uključen u brojne kompleksne projekte, koji su uključivali: procjene vrijednosti, dubinska snimanja, savjetovanja i restrukturiranja. Tijekom posljednjih nekoliko godina kao direktor hrvatskog ureda Deloitte-a bio je zadužen za pripremu strategije financijskog savjetovanja i bliske suradnje s regionalnim uredima Deloitta u središnjoj Europi na nekim od najvećih regionalnih projekata. Nadalje, bio je zadužen i za neke od najvećih klijenata za koje je vodio kompleksna financijska restrukturiranja i poslovna savjetovanja, a koji su bili uspješni za klijente, kreditore i Deloitte. Kao direktor hrvatskog ureda Deloitte-a, upravljao je uspješnim timom koji je imao rezultate iznad očekivanja te zastupao i promovirao korporativne vrijednosti. Uroš Kalinić diplomirao je na Fairmont State University u SAD-u te je završio niz edukacija pri Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) u Ujedinjenom Kraljevstvu.