Novosti

Prva "Vesela Subota" na dječjem igralištu u sklopu Parka Vruljica

Prva "Vesela Subota" na dječjem igralištu u sklopu Parka VruljicaKonzum u suradnji sa svojim partnerima nastavlja sa subotnjim veselim i edukativnim događanjima za djecu,na novootvorenim igralištima u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta". Prva "Vesela subota" u Parku Vruljica održana je 21. srpnja od 18 do 21 sat, a sponzor joj jebila Maraska, najveći zadarski proizvođač likera te alkoholnih i bezalkoholnih pića. "Vesela Subota" svoj djeci donijet će puno smijeha, igre i druženja sa vršnjacima. Ove subote djeca će moći uživati u hit maskotama "Ninja kornjače", koje će djecu pozivati na ples i razne igre, zatim u trikovima klauna i plesni nastup dječjih plesnih skupina. "Dječje igre bez granica" omogućit će djeci da se okušaju u raznim sportskim vještinama i drugim timskim natjecanjima te pokažu svoju spretnost i brzinu. U sklopu kreativne dječje radionice djeca će izrađivati maštovite crteže te predmete od glinamola i plastelina. Svu djecu koja će sudjelovati u aktivnostima, Maraska će nagraditi sokovima.

Prva "Vesela Subota" na dječjem igralištu u sklopu Parka VruljicaAkcija "Vratimo djeci igrališta" započela je suradnjom Konzuma i Grada Zagreba, sa ciljem osiguravanjadječjih igrališta kao mjesta za bezbrižnu igru i druženje. Nakon što je projekt gotovo do kraja realiziran uZagrebu, akciji su se priključili i drugi gradovi diljem Hrvatske. Uz Konzum, kao inicijatora i investitora projekta "Vratimo djeci igrališta" te Grad Zadar, koji je osigurao gradsku površinu za izgradnju dječjeg igrališta u sklopu Parka Vruljica, u ovom projektu sudjeluje i poduzeće Regoč, kao dobavljač opreme i igrala za dječja igrališta. Koncept svakog od dječjih igrališta u sklopu akcije "Vratimo djeci igrališta" razlikuje se zbog prilagodbe specifičnim potrebama djece, građana i okruženja u kojem se nalaze. Dječje igralište u parku "Vruljica" omogućava školskoj djeci kvalitetnu igru i rekreaciju, a također su primjerena za djecu sa poteškoćama u razvoju. Ovo igralište opremljeno je višenamjenskim kombiniranim igralima za djecu od 3-15 godina koje ima sportsko-rekreativnu namjenu, zatim dvostrukom ljuljačkom, penjalicom, vrtuljkom, klackalicom te dvjema njihaljkama.

Prva "Vesela Subota" na dječjem igralištu u sklopu Parka VruljicaNove sprave djeci će omogućiti aktivnu i raznovrsnu igru kroz cijeli niz različitih aktivnosti u sigurnim uvjetima. Ispod svih sprava u sklopu ovog, kao i svih drugih igrališta uključenih u projekt "Vratimo djeci igrališta", nalazi se obavezna zona sigurnosti, odnosno specijalna antitraumatska podloga koja amortizira eventualni pad ili povredu djeteta, a koju je po prvi put u Hrvatskoj ugradio Konzum u sklopu dječjih igrališta uključenih u ovu akciju. Svi sadržaji i igrala objedinjuju najviše standarde i norme sigurnosti, kvalitete, dizajna i ekologije.