Novosti

Super Konzum Radnička i Mercator Šiška uvršteni među 15 najboljih trgovina svijeta po preporuci IGD

Konzum_Radnicka_naslovna.jpg

IGD, vodeća strukovna organizacija na području trgovine, objavila je popis od petnaest trgovina u svijetu koje u 2017. treba posjetiti. Među trgovinama koje se nalaze na raznim svjetskim lokacijama od Sydneya do Toronta te Buenos Airesa i Shangaia na ovom prestižnom popisu su se našli i Super Konzum Radnička te Mercator Šiška.  IGD redovito prati i analizira zbivanja na području trgovine u svijetu, a ovaj put su sami posjetili trgovine te napravili analizu maloprodajnih lanaca u više od dvadeset zemalja. Sama činjenica da su se Agrokorove trgovine našle na ovom popisu, dokaz je da Agrokorova maloprodaja stvara nove trendove u trgovini, ne samo u regiji, već i u svijetu. „Želimo da obje prodavaonice postanu uzor i preuzmu vodeću ulogu u modernom konceptu trgovine“ izjavio je povodom proglašenja Ante Todorić, izvršni potpredsjednik Agrokora.

Super Konzum Radnička otvoren je krajem prošle godine, a Mercator Šiška krajem srpnja ove godine. Široka ponuda i spektar usluga od cvjećarnice do ljekarne te zanimljiv način priprave pizza, kruha i slastica u samoj trgovini, brojne inovacije i nova iskustva koja nude ove prodavaonice posebno su istaknute od strane IGD-ovih stručnjaka kao ključne komparativne prednosti ovih trgovina.

"Super Konzum Radnička spada među najmodernije trgovine u regiji, koja pruža svojim kupcima širok izbor različitih proizvoda i usluga ali i mjesto gdje kupnja postaje doživljaj. Godinu dana od otvaranja ove iznimne trgovine mogu potvrditi da je ona zahvaljujući trudu svojih zaposlenika i vjernosti svojih kupaca, opravdala sva očekivanja. IGD-ovo priznanje bit će nam motivacija da i u budućnosti nastavimo sa uvođenjem najsuvremenijih trendova i inovacija u naše maloprodajno poslovanje.“, rekao je Slavko Ledić, predsjednik uprave Konzuma.

„Ponosni smo, da su međunarodni stručnjaci prepoznali Mercatorov uloženi trud u diktiranju novih trendova u svijetu trgovine. Preuređena Mercator Šiška spada u najsuvremenije trgovine u široj regiji koja kupcima pruža jedinstveno iskustvo kupnje. Njome smo u svoj marketinški mix unijeli zabavu i ugodan doživljaj. Punih pet mjeseci nakon otvorenja tvrdim da su naši kupci, dobavljači i poslovni partneri odlično prihvatili novi model kupnje« komentirao je Toni Balažič, predsjednik uprave Mercatora.

IGD - prestižna referenca u području trgovine

IGD je nezavisna i neprofitna globalna istraživačka i obrazovna organizacija koja u globalnoj trgovačkoj industriji pomaže odgovoriti na potrebe kupaca. IGD tako pruža uvid i smjernice kroz pouzdane odnose u cijelom lancu opskrbe, kroz ulaganje u vještine ljudi u trgovačkoj industriji te kroz stvaranje sigurne i održive javne koristi kroz razmjenu najboljih praksi. IGD okuplja široku mrežu distributera, proizvođača i pružatelja usluga, a svoj međunarodni utjecaj potvrđuje i suradnjom s brojnim stručnjacima iz Velike Britanije, Azije i Sjeverne Amerike. Važno je naglasiti da novac koji zaradi od prodaje studija, ova organizacija vraća u industriju putem dobrotvornih aktivnosti.

Na temelju globalnog programa obilaska maloprodajnih trgovina, međunarodna organizacija IGD proglasila je petnaest najboljih trgovina koje se bave razvojem trendova u trgovini. Među trgovinama, koje u 2017. godini na mapi svijeta treba posjetiti nalazi se i hipermarket Mercator Šiška, te Super Konzum u Radničkoj koji potvrđuju svoju poziciju na domaćem i međunarodnom tržištu. 

Tamo gdje kupnja postaje doživljaj
Jedinstveno shopping iskustvo postaje važan čimbenik u uspjehu trgovaca u budućnosti. Potrošači sada mogu kupiti mnoge proizvode na različitim mjestima, uključujući i internetsku trgovinu. Tradicionalne trgovine međutim ipak predstavljaju prostor u kojima proizvodi mogu dobiti nove dimenzije. Današnji potrošači u stalnoj su potrazi za novim načinima olakšavanja svakodnevnog života, manje stresa, više vremena i uživanja u onom što rade. Ovaj trend slijede i Konzum kao najveći trgovački lanac u Hrvatskoj i Mercator kao najveći trgovački lanac u Sloveniji.


Osim kupnje samih proizvoda, moderna trgovina nudi sadržaje koji se odnose na zabavu, kulinarstvo, brigu za izgled i zdravlje. Mercator Šiška i Super Konzum Radnička nude upravo taj doživljaj, one nisu neutralan prostor s policama proizvoda, već mjesto koje utječe na sva osjetila. Agrokorova maloprodaja će i dalje razvijati nove koncepte, ulagati u svoju prodajnu mrežu s posebnim naglaskom na doživljaj kupovine.