Novosti

TOP 500 - Agrokor regionalni lider

company.jpg

Deloitte objavio godišnju listu najvećih tvrtki u Srednjoj Europi

Tvrtka Deloitte i ove je godine, zajedno s Banka magazinom, objavila ljestvicu 500 najvećih tvrtki u Srednjoj Europi, među kojima se nalaze 42 tvrtke iz Adria regije. Agrokor je među njima najbolje pozicioniran, čime je dodatno potvrdio ulogu regionalnog lidera. To je ujedno potvrda dugoročne vizije razvoja i strategije održivog rasta Agrokora i svih kompanija članica, koji su omogućili uspješno prilagođavanje postojećim ekonomskim uvjetima i položaju regionalnih gospodarstava.

Osim vodeće pozicije u regiji, Agrokor je zauzeo odlično 27. mjesto u ukupnom poretku i tako napredovao za tri mjesta u odnosu na prethodnu godinu na listi koju predvode poljski PKN Orlen, mađarski MOL i češka Škoda. Ovakav pomak postignut je rastom prihoda, ali i profitabilnosti, koji su posljedica organskog rasta na svim tržištima regije. Među liderima Adria regije ističu se još i Mercator grupa s 51. mjestom te Konzum sa 105. mjestom među 500 najvećih.

Slovenija ima šesnaest predstavnika na listi Top 500, a slijede Hrvatska s dvanaest, zatim Srbija s deset, Bosna i Hercegovina s tri te Makedonija s jednom kompanijom.

Hrvatske tvrtke na popisu, osim Agrokora i Konzuma, su Ina, HEP, T-HT grupa, Roglić grupa, Prirodni plin, Atlantic grupa, HEP Operator, Zagrebački holding, HEP – proizvodnja i Petrol Croatia.