Novosti

U konkurenciji od 101 uzorka beljska graševina proglašena najboljom

Na prvom Festivalu graševine koji je održan od 19–27. svibnja 2007.u Kutjevu u organizacijiUdruge vinara, vinogradara i voćara Kutjevo, vrhunska graševina Podruma Belje proglašena ješampionom Festivala.

Na ocjenjivanje graševina, koje je održano u sklopu Festivala, prijavljen je ukupno 101 uzorak najboljih suhih i predikatnih graševina svih slavonskih vinogorja, Međimurja te Zagrebačke županije. Ocjenjivačku komisiju činili su najbolji poznavatelji graševine, enolozi i vinari iz cijele kontinentalne Hrvatske, koji su suhu vrhunsku graševinu Podruma Belje proglasili ŠAMPIONOM FESTIVALA. Nagradu je na svečanoj dodjeli u ime Belja primio gospodin Ivan Škorić, direktor Belja.

U konkurenciji od 101 uzorka beljska graševina proglašena najboljomPrilikom proglašenja šampiona gospodin Ivan Škorić istaknuo je da je berba 2006. bila prava zlatna berba za Belje jer je vino iznimne kvalitete, što potvrđuju osvojene tri zlatne medalje i titula šampiona. Ulaskom Agrokora u vlasništvo Podruma Belje započela je uzlazna putanja beljskih vina, koja obuhvaća unaprjeđenje kvalitete, dizajn ambalaže te plasman proizvoda. S obzirom da su vina berbe 2006. spremna za punjenje, svi ljubitelji dobre vinske kapljice uskoro će imati priliku uživati u šampionskoj graševini i ostalim izabranim sortama iz Podruma Belje. Na svečanoj dodjeli odličja i proglašenju šampiona graševine održanom u Kutjevu još jednom je istaknuto da je graševina kao sorta izuzetno raširena i čini čak 70 posto ukupnog sortimenta bijelih vina kontinentalne Hrvatske, a uz to je i najprodavanije vino i važan izvozni adut, što šampionskoj tituli daje poseban značaj.