Novosti

U prva dva dana u Konzumovim trgovinama građani donirali više od 300 paleta robe za pomoć poplavljenim područjima u Hrvatskoj

Ovim putem želimo uputiti neizmjerno veliku zahvalu na solidarnosti svim građanima koji su se priključili inicijativi „Pomozimo zajedno“ i u Konzum trgovinama diljem zemlje donirali sredstva za pomoć stanovništvu poplavljenih područja Hrvatske. U samo dva dana prikupljeno je više od 300 paleta robe koje su građani donirali. „Pomozimo zajedno“ je inicijativa Konzuma uspostavljena u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem kojoj se već do sada odazvalo nekoliko tisuća hrvatskih građana, koji su još jednom u zajedništvu iskazali veliku snagu za pomoć onima kojima je to u ovim trenucima najpotrebnije.

Među prikupljenim donacijama građana, 60% činile su higijenske potrepštine (toaletni papir, ručnici, sapuni, četkice i paste za zube, šamponi, pelene...), 30% hrana i piće (najviše vode, sokovi, konzervirano, hrana za djecu...) te 10% odjeća i obuća (za odrasle i djecu). Konzumovi kamioni dostavljaju prikupljene palete robe u Županju, Vinkovce i Slavonski brod, kako je prethodno usuglašeno sa predstavnicima Crvenog križa. Neovisno o prikupljenim donacijama građana, Konzum dnevno dostavlja robu koju su Agrokor i članice koncerna donirale Crvenom križu u ukupnoj vrijednosti 6 milijuna kuna. Potaknuti aktivnostima Konzuma, mnogi dobavljači također su se pridružili ovoj inicijativi donacijom robe iz svojih kompanija.

U Konzumove  trgovine pristižu i dalje građani s vrećicama svih boja i logotipa punih robe donesenih od kuće, kupljenih na Konzumovim prodajnim mjestima, ali i kod konkurencije. Svaka je donacija prihvaćena otvorenog srca te pakirana na palete u kamione kako bi se čim prije dostavile na raspolaganje Crvenom križu.

U nadi da ćemo ovim zajedničkim doprinosom pomoći barem malo ublažiti trenutnu muku naših sugrađana pogođenih poplavama, pozivamo sve koji žele pomoći da to i dalje nastave donacijama robe na neku od označenih Konzumovih trgovina. Popis mjesta za donacije možete pronaći na ovoj poveznici.

Zahvaljujemo ovim putem i svim zaposlenicima Agrokor koncerna koji svakodnevno rade na organizaciji pomoći i aktivno dostavljaju pomoć poplavljenim područjima Hrvatske.