Novosti

Veliki međunarodni uspjeh Vina Laguna

vina.png

Zlatna medalja i Regional Trophy za Vina Laguna Castello 2012. na prestižnom Decanter ocjenjivanju u Londonu

Vina Laguna su na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards ocjenjivanju u Londonu osvojila čak pet medalja, među kojima je svakako najznačajnija zlatna za Vina Laguna Castello 2012. Ovo je vino ujedno nagrađenom i prestižnom nagradom Regional Trophy.

Srebrom su se okitila Vina Laguna Festigia Malvazija 2013. i Vina Laguna Terra Rossa 2013., a broncom Vina Laguna Festigia Merlot 2012. i Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011.

Vina Laguna pobijedila su tako iznimno veliku svjetsku vinsku konkurenciju na natjecanju koje slovi za najprestižniju svjetsku vinsku nagradu koju dodjeljuje ugledni časopis Decanter.

„Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Laguna, s obzirom da je prestiž biti među nagrađenima na ovako značajnom vinskom natjecanju kao što je Decanter. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crna Vina Laguna. To je potvrda ispravnosti naše strategije i kvalitetnog rada cijelog tima Agrolagune. Ujedno, ovaj veliki uspjeh Vina Laguna značajan je doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete hrvatskih vina i brendiranju Hrvatske kao vinske zemlje.“ – izjavio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

„Regional Trophy za vino Festigia Castello 2012 nagrada je za sav trud i veliki entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice.“ – istaknuo je Milan Budinski, glavni enolog Agrolagune.

Ove godine održano je 12. po redu Decanter World Wine Awards (DWWA) natjecanje, na kojem više od 15.000 uzoraka vina iz cijelog svijeta ocjenjuje žiri sastavljen od vodećih svjetskih vinskih eksperata. Zbog složenog i rigoroznog procesa ocjenjivanja, nagrade osvojene na ovom natjecanju nose veliki međunarodni značaj.

U Agrolaguni je tijekom 2014. godine zaokružen veliki investicijski ciklus u nasade, tehnologiju i mehanizaciju u iznosu od 220 milijuna kuna.  Vina Laguna, koja iz godine u godinu osvajaju sve više međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima diljem svijeta, plod su vinskih sorti s 600 hektara vinograda na 11 lokacija u Istri.

Vina su prisutna i na tržištima Njemačke, Velike Britanije i Austrije, te Poljske i Srbije,  a plan je Agrolagune i daljnje širenje na nova izvozna tržišta. Svjetski uspjesi Vina Laguna rezultat su vrijednog rada tima stručnog tima Agrolagune na čelu sa enologom Milanom Budinskim.