Novosti

Vina Belje izvoze na japansko tržište

Vina_Belje_Japan.jpg

Japansko tržište je izuzetno zahtjevno, ali perspektive su ogromne, jer je riječ o tržištu s gotovo 130 milijuna ljudi 

Vina Belje, predstavila su se sredinom veljače na Supermarket Trade Showu, najvećem sajmu trgovine u Japanu. Japanski kupci su tijekom svakodnevnih vođenih kušanja na sajmu odlično ocijenili beljsku graševinu, pa je distributer Fuji Trading najavio značajnije povećanje uvoza u ovoj godini i dolazak japanskih kupaca u obilazak hrvatskih vinarija tijekom rujna.

Na japanskom tržištu godišnje se popije oko 364 milijuna litara vina, a u uvozu dominiraju vina iz Europe što daje odlične šanse za uspjeh i hrvatskim vinima. 

„Hrvatska vina u Japanu su još uvijek slabo poznata i uvoze se u malim količinama. Reakcije kupaca su, međutim, jako pozitivne, zbog čega planiramo izlazak na sve važnije izložbe i sajmove vina u Japanu, kao i samostalna kušanja hrvatskih vina tri do četiri puta godišnje“, najavio je Tsuneharu Hiyoshi, direktor Fuji Tradinga, distributera nekoliko hrvatskih vinskih brendova u Japanu.

„Vina Belje u Japan izvoze graševinu, najznačajniju hrvatsku vinsku sortu, koja se svojom svježinom i autentičnošću pokazala odličnim izborom vina uz japansku kuhinju. Na ovako zahtjevnom tržištu važno je imati odličan omjer cijene i kvalitete, a naša graševina je odabrana kao takvo vino čemu svjedoči njen kontinuirani izvoz i ponuda vina u odabranim trgovačkim centrima i restoranima u Japanu”, istaknula je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma Belja.

U projektu promocije hrvatskih vina u Japanu sudjelovale su još tri hrvatske vinarije, a financiran je iz Vinske omotnice, mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018.. Projekt su osmislila i prijavila Vina Belje, kojima je ovo peti odobreni projekt promocije vina na trećim tržištima.

Podršku projektu promocije hrvatskih vina dao je i veleposlanik Hrvatske u Japanu Dražen Hrastić, te počasni konzuli Hiroshi Ojima iz Osake i Koichi Takakura s Okinawe.