Novosti

Vlada usvojila Izvješće o postupku izvanredne uprave u Agrokoru

sastanakuvladi2.JPG

Vlada RH je na sjednici održanoj 24. listopada 2018. usvojila Izvješće o primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku u trgovačkom društvu Agrokor d.d.. Izvješće je Vladi podnio Darko Horvat, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta te je istaknuo kako je financijsko restrukturiranje završilo, a izvanredna je uprava napravila sve potrebite radnje i dobre podloge da krene sveukupno restrukturiranje primjenom nagodbe.

Povodom podnošenja Izvješća, Fabris Peruško, izvanredni povjerenik Agrokora i njegova zamjenica Irena Weber sastali su se u Vladi s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade te ministrom Darkom Horvatom i Draženom Bošnjakovićem, ministrom pravosuđa.

Po održanom sastanku, Fabris Peruško je novinarima izjavio kako Agrokor posluje bolje nego prije te kako se radi na refinanciranju dugova i povećanju profitabilnosti, dok se čeka rješenje Visokog trgovačkog suda (VTS) o nagodbi.

„Rad izvanredne uprave doveo je do toga da je kompanija ostala poslovati i da posluje bolje nego prije“, kazao je Peruško, podsjetivši kako je nagodba o restrukturiranju dugova bila potvrđena s 80 posto glasova vjerovnika.

"Sada očekujemo rješenje Visokog trgovačkog suda (VTS). Što se tiče samog poslovanja, radimo na dvije teme - jedna je refinanciranje najstarijeg kredita koje se mora desiti nakon pravomoćnosti implementacije nagodbe, a druga je povećanje profitabilnosti", rekao je Peruško.

Dodao je kako je iz mjesečnih izvješća koje izvanredna uprava dostavlja Ministarstvu gospodarstva vidljivo da poslovanje kompanije ide dobro, da je bolje nego što je bilo u prethodnoj godini.

Na novinarski upit do kada misli da će biti na dužnosti, Peruško je odgovorio da će, ako rješenje VTS-a bude u idućih mjesec ili mjesec i pol dana, izvanredna uprava završiti s radom krajem prvog ili početkom drugog kvartala sljedeće godine.

Na pitanje kada će biti promijenjeno ime Agrokora i kako će se kompanija zvati Peruško je rekao kako to još nije odlučeno.

Izvješće o primjeni Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku u trgovačkom društvu Agrokor d.d.