Novosti

Završen ciklus Agrokorovih Futura A edukacijskih akademija u 2015. godini

Futura1.JPG

Futuru A dosad prošlo više od 1.000 Agrokorovih zaposlenika

Završena je zadnja u nizu ovogodišnjih edukacija u sklopu Agrokorove Futura A akademije u kojima je samo u 2015. godini sudjelovalo 130 sudionika iz svih kompanija Agrokor koncerna. Futura A, program Agrokor akademije, edukacijski je program s najdužom tradicijom u Koncernu, namijenjen odabranim, mladim i visoko obrazovanim zaposlenicima Koncerna iz cijele regije, s dodatnim ciljem upoznavanja korporativne organizacije, poslovanja i kulture.

Dosad je održano 29. Futura A akademija, koje je prošlo više od 1.000 perspektivnih mladih zaposlenika, od kojih mnogi danas zauzimaju vodeće i značajne pozicije unutar Koncerna. Čak 95,4% polaznika Future ostalo je u Koncernu i napredovalo, a od njih je 56,3% zauzelo značajna mjesta u menadžmentu Koncerna, pa su tako danas predsjednici Uprava, direktori društava, direkori sektora i službi, rukovoditelji, voditelji i slično.

Ovogodišnja Futura posebna je i po tome što su u njoj po prvi puta sudjelovali i zaposlenici Mercatora iz cijele regije. Svi polaznici ove 28. i 29.-te Futura A generacije imali su priliku upoznati i postavljati pitanja članovima Uprave i Nadzornog odbora Agrokora koji su ujedno i dugogodišnji predavači. Doprinos programu također su dali Ivan Crnjac, Izvršni potpredsjednik za Financije, strategiju i tržišta kapitala, Damir Kuštrak, član Nadzornog odbora Agrokora, Mislav Galić, Izvršni potpredsjednik Poslovne grupe Hrana te su zajedno s 16 kvalitetnih internih predavača, istaknutih menadžera i stručnjaka i ovu generaciju Futurovaca upoznali sa misijom i vizijom, strategijom te značajem i ulogom različitih  poslovnih funkcija Agrokora. 

Futura A mlade zaposlenike provodi kroz predavanja, radionicu i natjecanje u razvoju ideje novog proizvoda. Tijekom programa polaznici također, kroz prezentacije i uz razne inovativne sadržaje, predstavljaju sebe, svoj rad i kompaniju iz koje dolaze. Program Agrokorovih Futura A akademija započeo je 2000. godine te ga danas u potpunosti provode Agrokorovi zaposlenici, najbolji stručnjaci iz pojedinih poslovnih područja. Osim Agrokora, pojedine kompanije Koncerna također imaju vlastite akademije, među kojima se posebno ističe Konzumova akademija i program K AbeCeDa. Prema dugogodišnjoj praksi, interne akademije Agrokor koncerna svojom ponudom programa i sadržaja odgovaraju na potrebe poslovanja i razvoja zaposlenika u svim ključnim područjima poslovanja; maloprodaji, proizvodnji hrane i pića, poljoprivredi te raznim uslugama.

Agrokor koncern, kao jedan od najvećih regionalnih poslodavaca, svoj sadašnji i budući poslovni uspjeh temelji na uspjehu svojih zaposlenika i brizi o ljudskim resursima. Agrokor o zaposlenicima brine koristeći najmodernije sustave koji prepoznaju, razvijaju i usmjeravaju karijere prema vertikalnom ili horizontalnom napredovanju, unutar kompanija, ali i kroz različita poslovanja i države, čime se osigurava daljnji razvoj kompanije. Pritom je snažan fokus upravo na na zapošljavanju mladih ljudi, što najbolje potvrđuje i činjenica da je od početaka svog poslovanja Agrokor zaposlio više od 8.000 pripravnika. Od navedene brojke samo je u sklopu inicijative „Radom iz krize“ zaposleno više od 1.600 mladih, obrazovanih ljudi, od kojih i danas veliki broj razvija svoju karijeru u kompanijama Koncerna. Sustavi obrazovanja i usavršavanja, posebno mladih zaposlenika, dugoročna su investicija i strategija Agrokor koncerna koja se realizira na svim regionalnim tržištima. 

Darko Krmek

Sektor logistike i operativne podrške

PIK Vrbovec MI d.d., Hrvatska

 „Za mene osobno, sudjelovanje na Futura A akademiji predstavlja jedno veliko iskustvo koje će mi koristiti u daljnjem razvoju karijere i kojeg ću se uvijek rado sjećati. Imati priliku prisustvovati predavanjima nekih od najboljih menadžera s ovih prostora privilegija je i blagoslov koju ću znati iskoristiti i cijeniti. Također, odnos koji sam ostvario sa kolegama iz drugih kompanija ću pamtiti po dobrom te se nadam da ćemo u budućnosti nastaviti njegovati i razvijati kako poslovne tako i privatne odnose.“

Filip Aničić

Služba ljudskih potencijala

Jamnica d.d., Hrvatska

„Za Futuru sam prvi put čuo od kolega koji su bili polaznici Future i koji su mi ukratko objasnili što mogu očekivati od cjelokupnog programa. Osobno me oduševio cjelokupan program Future zbog toga što sam imao priliku i vremena upoznati kolege iz različitih kompanija unutar koncerna Agrokor kroz kratke, ali sadržajne, prezentacije i naravno druženja. Predavači su mi ostavili odličan dojam zbog svoje pristupačnosti u komunikaciji i poslovnih uspjeha koje su nam približili kroz vlastita iskustva i prezentacije. Smatram da su posjeti kompanijama neophodni jer nam dopuštaju da osobno vidimo kvalitete kompanija i postavimo pitanja o svemu što nas zanima. Osobno me se najviše dojmilo novo postrojenje za proizvodnju električne energije i toplinske energije Agrokor Energija, kao primjer ekološki osvještenog proizvodnog postrojenja. Drago mi je što mogu reći kako mi je Futura omogućila da budem bogatiji za nova znanja i prijateljstva.“

Ema Omanović

Sektor veleprodaje i logistike

Konzum d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

"Futura je jedinstven edukativni program kroz koji Agrokor svojim mladim zaposlenicima pruža mogućnost usavršavanja postojećih i stjecanja novih znanja i iskustava. Kroz edukativne primjere iz teorije i prakse naši predavači su nesebično sa nama dijelili svoja znanja, iskustva, savjete, priče, hrabrosti, slabosti, prednosti i poklanjali nam svoje dragocjeno slobodno vrijeme, na čemu sam im zahvalna. Kroz ovaj program zaista je bilo divno upoznati ljude zaslužne za uspjeh naše kompanije, kako predavače tako i mlade kolege iz cijele regije sa kojima je naš svaki dan bio dodatno motiviran i inspirativan. Ponosna sam što sam zajedno sa ostalim mladim ljudima bila dio ovog programa, kao i što smo dio Agrokora." 

Dunja Bošnjak

Odjel Marketing i razvoj

Sarajevski kiseljak d.d., Bosna i Hercegovina

„Futura je zaista jedinstven edukativni program, jer osim što omogućava nesebično dijeljenje znanja i iskustava starijih kolega istovremeno pomaže nama novim zaposlenicima da se što jednostavnije integriramo kako u matičnu kompaniju, tako i u Koncern. Praktična iskustva iz različitih područja otvaraju novu perspektivu i otvaraju vidike te počnete razmišljati drugačije nego do sada. Kao bonus na zarazno inspirativnu Futura atmosferu, svakako je druženje s kolegama iz kompanija iz cijele regije.“

Doris Pahor

Područje Ljudskih resursa

Mercator d.d., Slovenija

„Jako cijenim da sam dobila priliku sudjelovati u Futuri A. Bilo je iznimno vrijedno čuti iskustva i priče uspješnih ljudi s vizijom koji imaju strast prema poslu. Pozitivna energija, koja je među nama i osjećaj da smo dio velike tvrtke u kojoj svatko od nas ima svoju važnu ulogu, ne samo kao zaposlenik, već i kao čovjek, me je dodatno motivirala.“

Marko Krstojević

Poslovno područje Financije i IT

Mercator – S d.o.o., Srbija

“Futura je za mene bila jedinstvena prilika da steknem širu sliku poslovanja samog koncerna, kao i prilika za povezivanjem sa kolegama iz regije. Ovih pet dana učenja i rada za mene predstavljaju izuzetnu čast, uslijed činjenice da su nam vrijeme posvetili eminentne kolege sa puno radnog i životnog iskustva. Dostupnost predavača i otvorenost komunikacije ostavili su snažan utisak na mene i mlađe kolege. Želio bih se zahvaliti domaćinima na nezaboravnom gostoprimstvu i energiji koju su uložili da se što bolje upoznamo sa životom unutar Agrokor Koncerna. Čast je biti dio Futura tima i povezati se sa mladim, svestranim i obrazovanim ljudima. Nadam se da će se ovaj jedinstveni program prakticirati i u budućnosti te da ću sve polaznike vidjeti i na nekom maturalcu za 10 godina.”